Quantcast
Legfrissebb híreink
A Kronome – Pásztor ralipáros, boldogan haladt át a Széchenyi Téren felállított céldobogón az 56. Mecsek Ralin
Fotó: Hajóka SportFotó
Autósport

A Kronome – Pásztor ralipáros, boldogan haladt át a Széchenyi Téren felállított céldobogón az 56. Mecsek Ralin

A Kronome – Pásztor ralipáros, boldogan haladt át a Széchenyi Téren felállított céldobogón az 56. Mecsek Ralin, 2023. május 24-én.

Ákossal beszélgetek a túlélő túrának is beillő verseny után.

 Jól gondolom, hogy ha kupa nélkül is de, boldogan álltatok fel a Széchenyi Téren felállított céldobogón?

Igen, ez így van, a verseny előtt eldöntöttük Tamással, hogy nem foglalkozunk sem a sajátunk, sem mások idejével, csak az autó megismerésére, beállítására szánjuk ezt a versenyt. A Skoda a pályabejárás előtti napon lett kész, tényleg egy métert sem mentünk vele. Minden megtett kilométer nagyon kellett, semmit sem kockáztattunk.

Szombaton kicsit hullámzó volt a teljesítményetek; Ennyire féltetek – vagy csak óvatosan mentetek – hogy milyen pályák fogadnak a vihar után?

Nem féltünk, csak nem akartunk kockázatot vállalni, találkoztunk vizes, sáros részekkel, de nem volt vészes. Voltak szakaszok, ahol még nem volt jó az autó beállítása, egy balesetet mindenképp szerettünk volna elkerülni. Egy kiesés keresztülhúzta volna ezt a hosszú tesztet.

Mecsek Rallye
Fotó: Hajóka SportFotó

Csak sikerült szombaton is egy szakaszgyőzelem a Hetvehely – Golgota gyorson. a következő ORC versenyre ez bizakodásra adhat okot?

A Fabia nagyon tetszik mindkettőnknek, van benne bőven még, a kanyarsebessége sokkal nagyobb, mint a régebbi autónknak. Ezt a gyorsaságit szeretjük, nagyon jó a ritmusa, próbáltunk azért mi is gyorsulni. A verseny folyamán, egyre közelebb kerültünk a kategória társakhoz.

Végezetül, szinte mindenféle talajviszony volt a két versenynap. Miként tudtatok gumit választani vagy állítani Skoda Fabia-n? Hogy értékeled a versenyt?

Négy darab gumival teljesítettük a versenyt, száraz pályára való abroncsokkal mentünk végig, más nem működött volna. A Fabiat folyamatosan állítottuk, egyre jobban működik, van még munka vele, de haladunk előre, jó lesz.

Ilyen volt a Szilveszter Rallye

Releváns cikkek