Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Kovács Bálint: A nyári szünetben kiéheztem a motorozásra, Schleizben támadni fogok
Fotó: Henk Teerink, Damon Teerink
Autósport

Kovács Bálint: A nyári szünetben kiéheztem a motorozásra, Schleizben támadni fogok

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint több hetes szünetet követően a hétvégén folytatja szereplését az IDM 2023-as idényében.

A 21 éves motoros a BMW gyári csapatának, a BCC Alpha Van Zon BMW-nek motorjával az általa jól ismert aszfaltcsíkon folytatná a pontgyűjtést, és minél előrébb végezne az élmezőnyben.

A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint számára végre jutott egy kis pihenő a nagy rohanásban, így saját bevallása szerint kipihenve várja a folytatást. Ezúttal nem az Endurance-világbajnokságon pattan motorra – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként indul –, hanem az IDM Superbike kategóriában áll rajthoz a német bajnokság egyik legjobb csapatával, a BCC Alpha Van Zon BMW-vel, akiktől gyári szerződést kapott az idei szezonra. A 21 éves motoros ezúttal az általa jól ismert Schleizer Dreieckben folytatja szereplését az IDM-ben.

 

Kovács Bálint
Fotó: Henk Teerink, Damon Teerink

“Közel egy hónapos szünet után folytatódik a német bajnokság, nekem nagyon jót tett ez a pihenés, még ha aktív pihenésben volt is részem. Abszolút feltöltődve és jó formában érzem magam. Alaposan kiéheztem a motorozásra, hiszen csak kispályán edzhettem.”

“Egy olyan viadal jön a versenynaptárban, amit utcai pályán rendeznek, és az év többi részében utcai közlekedésre használják. Magát a pályát jól ismerem, ráadásul szeretem is, hiszen 2019-ben a Suzuki Kupában a pole pozíció mellett a legjobb köridő mellett a két futamgyőzelem is az enyém lett. Az, hogy ez most az IDM-ben is összejöjjön, még odébb van, de bízom abban, hogy képes leszek az eddigi eredményeimet hozni Schleizben is – fogalmazott Kovács Bálint.

A bajnokság állása: 1. Florian Alt 140 pont, 2. Bastien Mackels 85 pont, 3. Hannes Soomer 84 pont, 4. Patrick Hobelsberger 79 pont, 5. Ilya Mikhalchik 75 pont, 6. Kovács Bálint 52 pont.

Az IDM 2023-as menetrendje

 05.12. – 05.14. Sachsenring

06.02. – 06.04. – Oschersleben

06.23. – 06.25. – Most

07.21. – 07.23. – Schleizer Dreieck

08.04. – 08.06. – Red Bull Ring

08.18. – 08.20. – Assen

09.22. – 09.24. – Hockenheim

Kovács Bálint: Még van egy kis hátrányom a legjobbakhoz képest, de év végére megfogom őket

 

Releváns cikkek