Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Schumacher csatlakozik az Alpine-hoz, a WEC 2024-es szezonjára
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Autósport

Schumacher csatlakozik az Alpine-hoz, a WEC 2024-es szezonjára

Az Alpine megerősítette, hogy Mick Schumacher is tagja lesz a hatfős pilótafelállásnak, amellyel jövőre indul a Hiperautó Világbajnokság Hypercar osztályában.

Ferrari korábbi akadémistája, korábban két szezont töltött a Haasnál a Forma-1-ben, mielőtt a csapat tavaly év végén kirúgta. Az idei évet a Mercedes szimulátorversenyzőjeként töltötte.

Az Alpine jövőre két új A424 Hypercart indít a WEC-ben. Schumacher, Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere és Charles Milesi fejlesztőpilótákhoz csatlakozik majd. Paul-Loup Chatin és Ferdinand Habsburg egészíti ki az Alpine csapatát.

Schumacher a múlt hónapban a spanyolországi Jerezben tesztelte az Alpine WEC autóját. Elmondta, hogy az élvonalbeli sportautóversenyzésbe való bekapcsolódás, ahol édesapja, Michael Schumacher a kilencvenes években a Mercedesnél versenyzett, egy új fejezet számára.

“Az autó lenyűgöző, és alig várom, hogy elkezdhessem” – mondta Schumacher.

“Együléses autókon nőttem fel, így egy zárt pilótafülkével és fedett kerekekkel rendelkező autó vezetése remek lehetőség arra, hogy csiszoljam a vezetési képességeimet.”

Elmondta, hogy az Forma-1-ből való távozása után idén nagyon hiányzott neki a versenyzés.

“Gyerekkorom óta ezt szeretem csinálni, és néha nehéz volt nézni, ahogy a többi pilóta pályára lép.”

“Az endurance versenyzés egy új kihívás számomra, és biztos vagyok benne, hogy jövőre nagyszerű pillanatokat fogunk együtt átélni az Alpine-nal.”

Bruno Famin, az Alpine motorsportért felelős alelnöke elmondta, hogy ő és Philippe Sinault csapatfőnök olyan versenyzőket akartak, akik nemcsak gyorsak és megbízhatóak, hanem igazi csapatszellemet és jó versenyzői érzéket is mutatnak, hogy a legjobban képviseljék az Alpine színeit az Endurance Világbajnokság elsőszámú kategóriájában.

“Reméljük, hogy mindannyian hozzák majd a saját tapasztalataikat és kvalitásaikat” – folytatta Famin.

“Például Charles a fiatalságával, Nicolas az endurance-versenyzésben szerzett tapasztalatával, hogy mentorálja a fiatalabb versenyzőket, és Mick is a legmagasabb szinten szerzett tapasztalatával. Lehet, hogy ez lesz az első kitörése az endurance-ba, de a projekt iránti lelkesedése és a velünk tartási szándéka érezhető. Biztos vagyok benne, hogy nagy segítségünkre lesz.”

Az Alpine jövő év február 7-én, egy bemutató rendezvényen mutatja be az A424-et hivatalos festésében.

Ricciardonnak nem volt jó hétvégéje Vegasban

 

Releváns cikkek