Quantcast
Legfrissebb híreink
Hivatalos: 2023-ban elmarad a Hungaroringen a kamionverseny!
Fotó: Magyar Gábor
ETRC

Hivatalos: 2023-ban elmarad a Hungaroringen a kamionverseny!

Hivatalos információk szerint a Kamion-Európa-bajnokság nem fogja meglátogatni hazánkat 2023-ban.

Cikkünk új információk miatt frissítésre került, amit a cikkünk további részében lehet olvasni.

Ahogy azt az elmúlt 8 évben, idén is tárt karokkal vártuk a benzingőztől átitatott kamionok versenyét a Hungaroringen. Azonban a friss információk alapján idén el fog maradni a verseny a pályán.

A Hungaroringre először 2015-ben látogatott el a Kamion-Európa-bajnokság, ahol eddig számos alkalommal láthattuk Kiss Norbertet futamot nyerni, aki azóta négy kamion Európa-bajnoki címmel lett gazdagabb.
A tavalyi események során igen nagy drámában részesült mind a Révész Racing és Kiss Norbert, amikor a második futamos roncsderbi során megsérült a teljes versenykamion. Azonban a csapatnak sikerült felülkerekednie a veszteségeken, és újraépíteni Norbinak a teljes kamiont egy éjszaka alatt, aki ezután még két további futamgyőzelemmel hálálta meg a kemény munkát. 

Frissítés

A FIA ETRC hivatalos promoótere a Goodyear április 11-án jelentette be, hogy a sorozat magyarországi futama elmarad.
A hivatalos oldalon a következők állnak.

Reklám

“A Hungaroring visszalépett a magyar futam megrendezésére kötött megállapodástól a pálya felújítási munkálatai miatt. A Hungaroring úgy döntött, hogy visszalép a Goodyear FIA Kamion Európa-bajnokság promóterével, az ETRA-val kötött megállapodástól, miszerint idén a bajnokság magyarországi fordulójának ad otthont.”

“A Hungaroring illetékesei arról tájékoztatták az ETRA-t, hogy a Hungaroringen folyó felújítási munkálatok miatt, amelyek számukra elsődleges prioritást élveznek, a 2023-as szezon második versenyhétvégéjének megrendezése már nem lehetséges.
Az ETRA minden erőfeszítése ellenére sem sikerült megoldást találni, ezért a 2023. június 3-án, 3-án és 4-én a Hungaroringen megrendezésre kerülő esemény elmarad,” – áll a nyilatkozatban.

A rossz hírről a magyar csapat, a Révész Racing négyszeres európabajnoka, Kiss Norbert is beszámolt.

Amint közismert, a Hungaroringet 1985. október 1-jén kezdték el építeni, és rekordidő, 8 hónap alatt készült el – az első Formula 1-es pályaként a vasfüggöny mögött. Kétszer építették át, először 1989-ben, amikor kivették a hármas sikánt, másodszor pedig 2003-ban, amikor a célegyenes utáni 1-es és 12-es kanyart lejjebb helyezték és hosszabb egyenest építettek helyette.
A pálya hossza előbb 4014 méterről 3975 méterre csökkent, majd 2003-ban elérte mostani hosszúságát, a 4381 métert.
A Hungaroring 2016-ban a pálya teljes nyomvonalán saját forrásból lecserélte a kopóréteget, amelyre már nagyon nagy szükség volt a versenyzők visszajelzései szerint.
Így a 2016-os állapotok óta eltelt 7 évben újabb felújítás veszi kezdetét, amiről további részleteket a pálya hivatalos oldalán lehet olvasni.

Reklám
Forrás: fia.com hungaroring.hu  

Releváns cikkek