Quantcast
Legfrissebb híreink
Kovács Ádám vezeti a Histo Cup formula autós bajnokságot!
Kovács Ádám a Kermor Motorsport auótájában - Fotó: Vladimir Jonas
Formula 4

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup formula autós bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

Jó látni téged a formula ülésben. Emlékeim szerint a gokart világából cseppentél bele. Mesélnél a korábbi gokaros múltadról?

Természetesen. Nyolcéves koromban kezdtem el gokartozni, és azóta fokozatosan haladtunk felfelé a ranglétrán. 2016-ban ültem először Rotax motorral felszerelt gokartba.

Junior kategóriában versenyeztem egészen 2019-ig, amikor is két lépcsőfokot léptem előre, és átültem a Rotax legerősebb kategóriájába, a DD2-be. Számos remek eredményt értem el, többek között a középkelet-európai bajnokságon, a Cseh országos bajnokságon és a Magyar országos bajnokságon.

Végre elkezdődött a versenyszezon, elérkezett az első versenyhétvége számodra egy ismeretlen pályán.
Oszd
meg kérlek a portálolvasókkal a három nap történéseit.

A pénteki napunk teljesen balszerencsés volt, az első edzésen a hideg aszfalton sokan megforogtak, ezáltal piros zászló miatt nem tudtunk menni. A második edzésen szintén volt egy piros zászló, amikor meg visszaengedtek a pályára elkezdett szakadni az eső és ki kellett jönni esőgumiért.

A harmadik edzésen pedig a félig vizes, félig száraz pályán sok hasznos dolgot nem tudtunk tenni, így minimális tapasztalattal vágtunk neki az időmérőnek.

Szombaton az időmérőn leesett az eső, a második helyre tudtam magam kvalifikálni. A versenyen egy tiszta előzéssel átvettem a vezetést és megnyertem a versenyt.

Vasárnap száraz körülmények között ismét a második helyet értem el, pár tized lemaradással. A verseny egy izgalmakkal teli esemény volt, volt itt kontakt, Safety car, kék zászló hiánya, kemény csaták a győzelemért.

A rajtnál sikerült egy jó előzéssel átvenni a vezetést, utána nem sokkal kaptunk egy Safety car-t és elbuktam az előnyöm, SC után meg ment az adok-kapok a pozícióért, öt tized híján a második helyen intett le a kockás zászló. A lényeg, hogy tudjuk, hogy abszolút versenyképesek vagyunk. A legközelebbi versenyhétvégére igyekszem még többet kihozni magamból.

Ha jók az infóim gyarapodtok a pilóták tekintetében.

Igen, a következő versenyen már csapattársam is lesz Brono-
ban, mégpedig a szintén korábbi gokartversenyző Stephan Christopher Oslanec. Vele felerősödve immár két versenyzőt állít ki a Kermor Motorsport.

Ha újra rajtolnál a versenyen mit és miért tennél másképp?

Bátrabb lettem volna a kanyarokban, ugyanis ez egy ismeretlen pálya volt számomra és így talán megnyerhettem volna a versenyt

Leközelebb hol és mikor indulsz?

A következő versenyem Brno-ban lesz, május 10-12-én.

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget édesapámnak, a Kermor Motorsport-nak és a premiumshop24.hu-nak!

Partnereink: Fornetti Kft., Delta-Sec Plusz Kft., Frozen Bakery
Trans Kft., Starling-Sped Kft., premiumshop24.hu, Unilub Kft.,
alkossszabadon.com, Shell Card.

Michl Olivér számára kiváló rajtok és a tabellán való feljebb lépés jellemezte az elmúlt időszakot

Releváns cikkek