Quantcast
Legfrissebb híreink
A Liberty bízik abban, hogy a hatóságok nem fogják blokkolni az F1 és a Moto GP birtoklására tett ajánlatukat
Fotó: Mark Thompson / Getty Images & Gold and Goose / Red Bull Content Pool
Moto GP

A Liberty bízik abban, hogy a hatóságok nem fogják blokkolni az F1 és a Moto GP birtoklására tett ajánlatukat

A Liberty Media biztos abban, hogy a Forma-1 és a Moto GP birtoklására tett ajánlatukat nem fogják blokkolni a szabályozó hatóságok.

A vállalat ma jelentette be, hogy 3 milliárd fontot költ a motoros világbajnokság megvásárlására.

Az F1-et a CVC Capital Partners-től vásárolta meg, amely 2006-ban kénytelen volt eladni a Moto GP-t, hogy elkerülje a trösztellenes szabályok megsértését.

Greg Maffei, a Liberty Media vezérigazgatója azonban azt mondja, hogy nagyon bízik abban, hogy átjutnak a szabályozókon, és még az év vége előtt befejezhetik a Moto GP megvásárlását.

“Úgy gondoljuk, hogy a sport- és szórakoztatóipari ingatlanok széles piaca létezik, amelynek mind a Forma-1, mind a Moto GP csak egy kis részhalmaza” – mondta Maei Mae Maei a befektetőknek egy mai telefonbeszélgetésen.

“A piac tovább változott azóta, hogy ezt korábban nagymértékben felülvizsgáltuk”.

Elmondta, hogy a Liberty Media nem szándékozik semmilyen módon összevonni a két sorozatot, például úgy, hogy közös ajánlatokat kínálna a két sorozat fordulóira a versenypromótereknek.

“Nem fogjuk ezeket egy csomagként kezelni, vagy megpróbáljuk összevonni őket a piacon. Mindkettő különálló tulajdon.”

A Liberty Media úgy véli, hogy ugyanúgy növelheti a Moto GP bevételeit, mint az F1-ét.

“Amit mi itt leteszünk az asztalra, az nem a kettő összekapcsolása. Ez a mintafelismerés és az F1-ből szerzett tanulságok, valamint a Moto GP exponálásának lehetőségei, nem pedig a kettő kihasználása. Szóval azt hiszem, nagyon magabiztosak vagyunk a szabályozási oldalról.”

Kiemelte, hogy a CVC már akkor is a Moto GP tulajdonosa volt, amikor átvette az F1-et, ami kulcsfontosságú különbség a Liberty Media két sorozathoz való hozzáállásához képest.

“Emlékszem, beszéltem a CVC vezetőségével, és nagyon szoros időkeretben kellett megállapodniuk az F1 megvásárlásáró. Nem volt idejük arra, hogy végigmenjenek a szabályozási folyamaton.”

“Ők egy olyan [magántőke] cég voltak, amelynek nagy nyereségük volt az egyik termékben, és éppen a másik megvásárlására készültek, amikor volt egy szerződésük, amelyet végre kellett hajtaniuk” – mondta.

“Mi teljesen más helyzetben vagyunk. Csoportként teljesen összehangolódtunk egy megváltozott piacra. Nem vagyunk ugyanolyan időbeli nyomás alatt. Úgy gondoljuk, hogy a szabályozási folyamat zökkenőmentesen és gyorsan fog haladni, de mi kivesszük a szükséges időt, és ez az üzlet létre fog jönni”.”

Renee Wilm jogi igazgató úgy véli, hogy a mai szabályozók másként fogják megítélni, hogy egy szervezetnek kell-e birtokolnia mindkét bajnokságot.

“A CVC közel 20 éves döntését soha nem követték nyomon semmilyen mélyreható vizsgálat vagy fellebbezési eljárás szempontjából” – mondta.

“Úgy döntöttek, hogy egyszerűen gyorsan lezárják és továbblépnek.”

“Azt hiszem, ha figyelembe vesszük, hogy nagyon gyorsan fogunk együttműködni a szabályozó hatóságokkal, és minden olyan pontot, amit Greg az imént nagyon világosan megfogalmazott, és csak megjegyezzük a médiatér változását az elmúlt 20 évben, akkor eléggé biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan el tudjuk intézni ezt, és el tudjuk intézni a tranzakciót.”

Így néz ki az idei, 2024-es Japán Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek