Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Pierre Gasly bakancslistájára került a Le Mans-i 24 órás verseny
Az Alpine 35-ös számú autója - Fotó: Alpine
WEC

Pierre Gasly bakancslistájára került a Le Mans-i 24 órás verseny

A Le Mans-i versenyzés egyelőre nem szerepel Pierre Gasly napirendjén, de az Alpine Forma-1-es versenyzőjének álma, hogy egyszer nekivágjon a legendás hosszútávú klasszikusnak.

A Sarthe-ban megrendezett 24 órás verseny és a magával ragadó látványosság varázsa nem veszett el a Forma-1-es pilóták körében, hiszen korábban Max Verstappen és Charles Leclerc is kifejezte, hogy szívesen kipróbálná magát a kimerítő versenyen.

Szombaton, Le Mans 92. futamának rajtja előtt Gasly a rajtrácson állt, hogy bátorítsa Alpine hiperautós kollégáit.

Sajnos a francia csapat reményei a jó szereplésre már a verseny első szakaszában szertefoszlottak, amikor mindkét Alpine motorproblémákba ütközött. De ez a kudarc nem volt elég ahhoz, hogy Gasly saját, régóta dédelgetett ambícióit csillapítsa a hosszútávú klasszikus versenyen.

Pierre Gasly, Alpine
Fotó: Alpine

“Azt hiszem, ez minden gyerek álma. Azóta nézem ezt a versenyt, mióta ilyen magas voltam [alacsonyan a földre mutat]” – mondta Gasly az Eurosportnak.

“Valójában öt évig éltem Le Mans-ban. Itt tanultam, és közel áll hozzám ez a város és ez a pálya. Az biztos, hogy egy álom lesz egyszer megnyerni Le Mans-t.”

“Egyelőre teljes mértékben a Forma-1-re koncentrálok. Ez nincs tervben, de ma látni ezeket a srácokat, akik normális tornacipőt és farmert viselnek, nem érzem helyesnek.”

“Remélhetőleg egy nap egy jó autóban fogok részt venni Le Mans-ban.”

A rajtrácson sok ismerős arccal és baráttal keresztező Gasly kifejezte, hogy lenyűgözi a Le Mans-i élmény, és csodálja kollégái képességét, hogy ilyen extrém körülmények között is képesek koncentrálni és teljesíteni, nem is beszélve az időjárásról, amely később károkat okozott.

“Lenyűgözőnek találom. Sok barátom versenyez ma, ami még királyabbá teszi a dolgot, mert a rajtrácson vagyok, és sok olyan srácot látok, akikkel versenyeztem.”

“Tudod, hajnali 4 óra alvás, egy óra alvás, elképesztő. Nagyon extrém lesz.”

“Versenyzőként nagyon jól tudom, hogy ez milyen nehéz. Remélhetőleg a tévénézők is megértik, mert ez kemény dolog.

“Másfél órán keresztül koncentrálni, ez nagy kihívás, de egy teljes 24 órán keresztül koncentrálni és megosztani egy autót, nagy tisztelet [jár ezért] ezeknek a srácoknak.”

Aukcióra bocsátják Oscar Piastri monacói sisakját

Releváns cikkek