Quantcast
Legfrissebb híreink
A Formula E globális E-sport versenye új, influencerek által vezetett sorozattal tér vissza
Fotó: Simon Galloway/FIA Formula E
Esport

A Formula E globális E-sport versenye új, influencerek által vezetett sorozattal tér vissza

A Formula E bejelentette, hogy visszatér az elit nemzetközi szimulátoros e-sport verseny, az Accelerate Championship.

Az első fordulóra a 2023-as SABIC Berlin E-Prix futam előtt kerül sor Németországban, most szombaton és vasárnap (április 22. és 23.).

Az Accelerate immár a harmadik szezonjában a világ legjobb szimulátoros versenyzőit gyűjti össze, és 40 000 eurós [15 044 449 Ft] nyereményalapot kínál. A versenyzők vadonatúj Formula E GEN3 versenyautó-szimulátorokkal versenyeznek a Formula E versenypályákon, miközben az ABB FIA Formula E világbajnokság csapatainak képviseletében versenyeznek.

Az első online selejtezősorozatra a múlt hétvégén április 15-én és 16-án került sor 88 versenyző részvételével. Huszonketten jutottak tovább az első berlini versenyre, amelyet április 22-én, szombaton, közép-európai idő szerint 12 órától élőben közvetítenek a berlini versenyen az Allianz Fan Village-ben található Gaming Arénában, valamint online a Formula E hivatalos YouTube és Twitch csatornáin.

Két fordulóra kerül sor Berlinben és a 2023-as Hankook Rome E-Prix versenyhétvégén, július 15-én szombaton és 16-án vasárnap. A berlini és római versenyek legjobb 11 versenyzője helyet nyer az Accelerate Championship élő döntőjében, amelyet az ExCeL Londonban rendeznek meg az ABB FIA Formula E világbajnokság szezonzáró hétvégéjének részeként július 29-én, szombaton és 30-án, vasárnap.

A Formula E a globális játékközösség számára az Accelerate Championship vonzerejére építve egy teljesen új, influencerek által irányított esport-sorozatot indít. Az Accelerate AMPED 11 influencert fog össze, akik mindegyike a Formula E csapatokat képviseli, és szórakoztató versenyzői tartalmakat generál.

Reklám

Az influencer versenyzők célja az lesz, hogy pontokat szerezzenek, hogy segítsék csapataikat az Accelerate Csapatbajnokság megnyerésében.

Az Accelerate AMPED futamok a berlini és római Accelerate bajnoksággal párhuzamosan zajlanak majd, így a rajongók élőben követhetik az eseményeket a Gaming Arena színpadán. Az Accelerate AMPED döntője szintén élőben kerül megrendezésre a 2023-as Hankook London E-Prix versenyhétvégén.

Az Oracle Red Bull Racing Esports versenyzője, Frederik Rasmussen mindkét korábbi Accelerate bajnokságot megnyerte 2021-ben és 2022-ben.

Kieran Holmes-Darby, a Formula E játékigazgatója elmondta, hogy egy rendkívül izgalmas esemény szemtanúi lehetünk majd.

“A Formula E az Accelerate bajnoksággal rendkívül versenyképes, világszínvonalú versenyeket biztosít mind a pályán, mind a szimulátoros versenyzés világában. Az idei verseny egy újabb szintet emel az Accelerate AMPED sorozat beiktatásával. Egyesítjük a versenyszerű játék és az influencerek világát, hogy a versenyzők új hullámát mutassuk be, és a rajongóknak egy izgalmas új módját kínáljuk a Formula E-vel való foglalkozásnak.”

Reklám

“A GEN3-as autónk most először szerepel videojátékban is, miután a berlini selejtezők előtt elindult az rFactor2-ben, és a római Accelerate AMPED versenyünk előtt a Real Racing 3-ben is!”

 

Ha rajongsz a Formula E-ért, ne hagyd ki a lehetőséget, és csatlakozz Magyarország legnagyobb Formula E csoportjához, ahol megoszthatod a szenvedélyedet másokkal és elmerülhetsz az elektromos versenyzés világában. Így légy része a legaktívabb magyar rajongói közösségnek!

Formula E Magyarország | Facebook

Formula E Magyarországi rajongók csoportja.

 

A Mahindra csapatfőnöke szerint a Dél-Afrikai kudarc fájdalmas volt

Reklám

Forrás: fiaformulae.com  

Releváns cikkek