Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Megnyílt a Delta 1, Budapest legújabb e-sport kávézója
Fotó: Nagy Ádám / Rajtvonal Magazin
Esport

Megnyílt a Delta 1, Budapest legújabb e-sport kávézója

Úgy látszik, reneszánszukat élik az internet kávézók, sorra nyílnak országszerte a mára már e-sport kávézóra átkeresztelt létesítmények. Egy héttel ezelőtt nyílt a Delta 1 Esports Café, aminek megnyitójára mi is hivatalosak voltunk.

A kávézó a belváros szélén, a Boráros tértől 5 percnyi sétára található, a Lechner Ödön fasor 1. szám alatt.

Ahogy beléptünk egy modern köntösbe csomagolt előteret kaptunk ahol a kávézó rész várt minket. Itt lehet bejelentkezni, hogy használhassuk a gépeket vagy épp a Playstation 5 konzolokat. Innen balra elfordulva 3 szobát láthatunk amik különböző játékokra vannak lebontva. Van egy 4 fős League of Legends terem, egy szintén 4 fős Counter Strike terem és végső soron egy 6 fős Valorant rész.

delta 1 esports café
Fotó: Delta 1 Esports Café

Ezek mellett van egy 10 fős terem amiket Workshopok megtartására lehet használni. A termeken túl van egy külön VR rész is, ahol egy Meta Quest 2-es szemüveget próbálhatunk ki. Az eszközökön túl elérhető még a mesterséges-inteligencián alapuló Bard-teszt is, amivel felmérhetjük tudásunkat különböző kategóriájú tesztekben, amik megmutatják milyen fajta játék az ami számunkra a legmegfelelőbb.

“Úgy éreztük, szükség van egy elit e-sport klubra, ahova a jövő generáció e-sportolói fordulhatnak tanácsért, szakértelemért, segítségért. Nálunk találkozhatnak edzőkkel, csapatokkal, bekerülhetnek a szcéna vérkeringésébe. Küldetésünk, hogy felemeljük a hazai tehetségeket, akik játékosként, streamerként vagy akár kommentátorként is tovább öregbítik az e-sport hírnevét.”- mondta Jakab Attila, a Delta 1 Esports Café alapítója a GameStarnak.

delta 1 esports café
Fotó: Delta 1 Esports Café

Bár vélményünk szerint az e-sport részlegen bőven van hely a fejlődésnek, összességében ajánlani tudjuk a Delta 1 Esports Cafét azoknak, akiknek nincs lehetőségük otthonra beszerezni hasonló kaliberül eszközöket, vagy egy helyen szeretnének játszani a barátaikkal.

Kiosztották “Az Év E-sportolója 2023” díjakat, őket jutalmazták idén

Releváns cikkek