Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
HIVATALOS: Sebastian Vettel visszavonul
Formula 1

HIVATALOS: Sebastian Vettel visszavonul

Mint ahogy arról délelőtt is írtunk, Sebastian Vettel feltűnt az Instagrammon, amire az öccsétől tudhattuk meg hogy déltől újdonságukat várhatunk az oldalon
Így pontban délben került fel egy videó, amiben Sebastian Vettel beszélt a döntéséről
A négyszeres világbajnok rögtön belevágott: visszavonul.

Elmondta, hogy imádja ezt a sportot, de most eljött az ideje, hogy már ne ő legyen pályán. Megemlítette a családját, hogy kíváncsi és imádja a természetet… meg persze a csokoládét. Hisz a változásban és hogy minden apró tett számít. Beszélt arról, hogy a versenyzéssel párhuzamosan családot alapított, talált más elfoglaltságokat a Formula 1-en túl, és hogy a száguldó cirkusz rengeteg olyan időt vesz el tőle, amit az előbb felsoroltakkal tölthetne. Úgy gondolja, többé már nem tudnak ezek párhuzamosan futni az életében, hogy így nem tud jó apa és férj lenni. Régebben az volt a célja, hogy versenyeket és világbajnokságokat nyerjen, most viszont fontosabb neki, hogy lássa felnőni gyermekeit. Szerinte döntő években vagyunk. Amit most teszünk, ahogy most döntünk, kihathat a teljes életünkre. Szerinte a legjobb versenye még nem jött el. Végül megköszönt mindent és távozik.

Hogy ki jön a helyére, még nem tudni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sebastian Vettel (@sebastianvettel)

Az Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1-es csapat versenyzője, Sebastian Vettel a 2022-es szezon végén való visszavonulás mellett döntött, miután egy örömökkel teli karriert hagy maga mögött, a maga négy világbajnok címével, olvasható a csapat hivatalos oldalán.

A négyszeres világbajnok a harmadik helyet foglalja el az örök ranglistán a legtöbb futam győzelemmel rendelkezők között, a maga 53 futamgyőzelmével, Lewis Hamilton és Michael Schumacher mögött, akiknek 103 és 91 van.

„Az elmúlt 15 évben abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy sok fantasztikus emberrel dolgozhattam együtt a Forma-1-ben – túl sokat kell megemlíteni és megköszönni. Az elmúlt két év során az Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1-es csapat versenyzője voltam, és az eredményeink koránt sem voltak olyanok, mint az reméltük, így ez világossá tette számomra, hogy még hosszú éveket kell eltölteni magas szinten a csapattal, hogy legyen is eredménye a munkánknak.”

“Nagyon élveztem a munkát ilyen csodálatos emberekkel. Mindenki, mint Lawrence [Stroll], Lance [Stroll], Martin, Mike [Krack], a menedzserek, a mérnökök a szerelők és a csapat többi része is ambiciózus, tehetséges, hozzáértő elkötelezett és barátságos, és mindenkinek sok sikert kívánok.”

“Remélem, hogy a munkám, amit az elmúlt év során és ez évben is teszek a csapatért, gyümölcsöző lesz számukra a fejlesztések során, és nyerni fog a csapat a jövőben”

296059132 3244704529131768 5447115988404053291 n | Rajtvonal Magazin

“Nehéz volt meghoznom a visszavonulásról szóló döntést, és sok időt töltöttem a gondolkodással; az év végén szeretnék még egy kis időt szánni arra, hogy átgondoljam, mire fogok összpontosítani legközelebb; nagyon világos számomra, hogy apa lévén több időt szeretnék a családommal tölteni, de a mai nap nem a búcsúzásról szól.”

“Hanem inkább arról van szó, hogy köszönetet kell mondjak nektek, mindenkinek – nem utolsósorban a rajongóknak, akiknek szenvedélyes támogatása nélkül nem létezhetne a Formula 1!”

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke is megköszönte Sebastian munkáját, és a következőket fűzte hozzá:
“Sebastian kiváló pilóta – gyors, intelligens és stratégiai –, és természetesen hiányozni fognak ezek a tulajdonságok. Mindazonáltal mindannyian tanultunk tőle, és a vele végzett munka során szerzett tudás továbbra is a csapatunk hasznára válik jóval a távozása után is.

“Az Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1-es csapat egy nagyszerű projekt, végtelen potenciállal, és amit Sebastian a tavalyi és az idei évben az asztalra tett, az döntő fontosságú.”

“Amikor teljesen versenyképesekké válunk – és igen, fogunk – ennek a jövőbeni alktotója Sebastian lesz, és mindig is hálásak leszünk neki ezért” – zárta ezzel a szavait a csapat főnök.

240700879 3012318469097826 7588327379769675662 n | Rajtvonal Magazin

Zárásként pedig Lawrence Stroll, az Aston Martin csapatának a tulajdonosa is köszönetet mondott az eddig elvégzett munkáért.

“A szívem mélyéről szeretném megköszönni Sebastiannak ezt a nagyszerű munkát, amit csapatért tett az elmúlt másfél évben. Világossá tettük számára, hogy szeretnénk folytatni vele a következő évben is, viszont azt tette, amit helyesnek vélt magának és a családjának is egyaránt, és ezt természetesen tiszteletben tartjuk.
A továbbiakban, folytatni fogja velünk a versenyzést, egészen az idényzáró, 2022-es Abu Dhabi Nagydíjig, ami a 300. Nagydíj lesz számára. Ezért egy csodálatos búcsút fogunk venni tőle.”

Borítókép forrás: Instagram astonmartinf1

Releváns cikkek