Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Horner elmagyarázta, hogy Verstappen erőforrását miért pont most cserélik ki, ezzel bevállalva a büntetést is
Formula 1

Horner elmagyarázta, hogy Verstappen erőforrását miért pont most cserélik ki, ezzel bevállalva a büntetést is

Christian Horner szerint a Belga Nagydíjon való büntetés bevállalás a legjobb számukra stratégiai szempontból.

A Red Bull csapatfőnöke szerint “szoros” lett volna a Forma 1-es szezon hátralévő részében a motorok futásteljesítménye, ezért Max Verstappen rajtrácsbüntetést kapott a Belga Nagydíjon.

Verstappen volt a leggyorsabb a 2. szabadedzés alkalmával a Spa-Francorchamps-i pályán, 0.862 másodperccel megelőzve Charles Leclerc-et, aki a 2. helyet kaparintotta meg az edzés végeztével.
Viszont, mivel Verstappen és Leclerc is azok között a versenyzők között van, akik új erőforrást helyeznek be az autóba, ezért a mezőny hátsó részéből kell indulniuk a büntetés értelmében a vasárnapi Belga Nagydíjon.

Horner

A regnáló világbajnok terén pedig a Red Bull felhasználta a negyedik belső égésű motorjukat, egy új energia visszatöltőt és az MGU-H, MGU-K párosát is, ami a hatra sorolást eredményezi számára. Ezért Verstappen végső rajtpozíciója továbbra is az időmérőn fog eldőlni, és hogy hol áll a többi büntetett versenyzőhöz képest.

A költségtakarékosság értelmében a csapatok limitálva vannak az erőforrások és egyéb alkatrészek cseréje miatt, viszont Spa egy népszerű hely arra, hogy bármilyen büntetést bevállaljanak csapatok, hiszen a pálya természetéből fakadóan viszonylag könnyen lehet előzni. Ez valami olyasmi, amit Horner is felhozott amikor a Verstappen-el kapcsolatos döntéseket meghozták.

“Ha stratégikusan nézel a következő versenyekre, és ahogy mi éreztük, különösen nehéz lett volna az év végére érni a rendelkezésünkre álló jelenlegi motorkiosztással jó eredményeket elérni” – magyarázta Horner a Sky Sports F1-nek a 2. szabadedzés után.

Horner

“Ha megnézed a következő versenyt, mint Zandvoort, nem igazán szeretnéd ezt ott bevállalni. Monzában sokkal nehezebb előzni, mint gondolnád. Szingapúrban sem szeretnéd bevállalni, sem Japánban a trükkős előzési lehetőségek miatt. Szóval kifutsz a lehetőségekből.”

“Ez egy jó pálya az előzésekre, és sokkal gyorsabbak leszünk itt, szóval úgy döntöttünk, hogy inkább most vállaljuk be.”

 

Borítókép/képforrás: Instagram, chrisitanhorner, maxverstappen1, f1

 

Releváns cikkek