Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Ezért állt le Tsunoda autója, és ezt nyilatkozta később a Holland Nagydíjról
Formula 1

Ezért állt le Tsunoda autója, és ezt nyilatkozta később a Holland Nagydíjról

A most megrendezett Holland Nagydíj nem ment teljesen hibátlanul Yuki Tsunoda számára, hiszen a verseny vége felé az AlphaTauri pilótája okozott némi bonyodalmat. Yuki először a 43. körben húzta félre az autóját, mert azt érezte, hogy a kerekei nem voltak rendesen felrakva, az azt megelőző boxkiállás után.

A versenyző és a mérnöke között, a következőkről szólt a beszélgetés:

Tsunoda: “Óhh! A kerék nincs rendesen felhelyezve!”
Mérnök: “Vettük, lassíts le. Russel 5,9 [másodpercre van]. Állj meg a pályán, ahol biztonságos.”
T: “Szóval, akkor a kerekek nincsenek jól felrakva?”
M: “Mögötted Albon és Bottas jön, Zhou is ott van.”
T: (üvöltve) “Szóval a kerekek nincsenek jól felrakva?”
M: “Állj meg a pályán. Állj meg a pályán most. Állj meg a pályán.”

cunoda
Red Bull Content Pool / Getty Images / Clive Mason

Amint félrehúzódott, sárgazászlós virtuális biztonsági autós fázis következett be. Yuki már leállította a motort, majdnem kicsatolta az övét, de a mérnöke mondta, hogy mindent rendben találtak az autóval, szóval jöjjön be a boxba. Befelé, menet közben rákérdezett, hogy számára akkor ennyi volt-e a verseny, de mivel nem találtak semmit az autó adataiban, ami miatt ki kellet volna szállnia a versenyből ezért még azt elpanaszolta, hogy az autó hátulját találja furcsának.
“Valami furcsa az autó hátuljával, valami nagyon nem jó. Szerintem a differenciál ment tönkre.”

A boxkiállása alatt feltettek neki egy lágy gumikeveréket, és becsatolták újra az övét, ami rengeteg másodperc veszteséget okozott számára. Amint kiért a pályára, érezte, hogy még mindig nem jó az autó, így a mérnöke egyből visszaszólt neki a rádióban, “Állj, állj. Miután kiértél a pitből, állj meg a legközelebbi biztonságos helyen. Vettel jön mögötted, figyelj a tükrökre, és állj félre Yuki”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

A verseny végén az AlphaTauri azt nyilatkozta, hogy nem a kerekkel volt a probléma, mert a boxutca után egyből bejelzett nekik az autó a problémával. Az indok, hogy Tsunoda miért hagyta abba a Holland Nagydíjat még tisztázatlan, de nagy valószínűséggel a hátsó differenciával volt probléma.

Yuki, a verseny befejeztével, később a következőket nyilatkozta az AlphaTauri Instagram oldalán:

“Éreztem, hogy valami probléma van az autóval, de a csapat nem talált semmi hibát amíg nem hívtak be egy kerékcserére. Azonban ahogy kimentem a pályára ugyanúgy éreztem, hogy nincs minden rendben az autóval, amit a rádióban meg is erősítettek, és ezért kellett visszavonulnom a versenyből.”

 

 

Borítókép/képforrás: PlanetF1; Red Bull Content Pool / Getty Images / Clive Mason

Releváns cikkek