Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Williams megerősítette, hogy nem tartják meg a következő szezonra Nicholas Latifi-t
Formula 1

A Williams megerősítette, hogy nem tartják meg a következő szezonra Nicholas Latifi-t

Úgy tűnik, Nicholas Latifi Forma 1-es pályafutása véget ért, mivel a Williams megerősítette, hogy a 2023-as F1-es szezonra nem tartja meg a pilótát.

A 27 éves versenyző 2020-ban debütált a Forma 1-ben, George Russell mellett. Azonban egyik pilóta sem szerzett pontokat abban az évben a csapat számára, de Latifi segített véget vetni a következő évi magyarországi pontnélküliségnek, így a hetedik és a nyolcadik helyen végeztek Russell-el.
Ez volt a fénypontja egy egyébként nagyrészt sikertelen F1-es bemutatkozásnak Latifi számára. A rövidített, egykörös Belga Nagydíjon mindössze egy további pontot ért el.

Latifi azután vált ismertté, hogy kiesett a tavalyi szezonzáró Abu Dhabiban, elindítva a biztonsági autós fázist, amely a bajnokság vitás lezárásához vezetett. Később elárulta, hogy az azt követő hetekben bántalmazásokat, köztük halálos fenyegetéseket szenvedett el a közösségi médiában.

Nicholas Latifi

Az idei 22 versenyből 16 után Latifi továbbra is az egyetlen pilóta, aki még nem szerzett pontot. Szoros helyzete az utolsó monzai futamon elmélyült, ahol a cserepilóta, Nyck de Vries kvalifikálta őt, aki a kilencedik hellyel a csapat szezonbeli legjobb eredményét érte el.

A Williams korábban bejelentette, hogy Latifi jelenlegi csapattársa, Alexander Albon jövőre is a csapat tagja marad. Most megerősítették, hogy Latifi nem lesz a csapattársa, jelentette be a Williams.

“Szeretnénk megköszönni Nicky elkötelezettségét és kemény munkáját az elmúlt 3 évben, és minden jót kívánunk neki karrierje további részében.”

 

Borítókép/képforrás: Instagram, williamsracing

Releváns cikkek