Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Günther Steiner: Próbálok nem kemény lenni
Formula 1

Günther Steiner: Próbálok nem kemény lenni

A Haas csapatvezetője hétfőn nyilatkozta, hogy továbbra is kérdés marad, hogy ki kapja majd meg a Haas második ülését Magnussen mellett 2023-ban, de ezúttal Schumachert is megdicsérte.

Már csak két ülés maradt üresen a Forma-1 2023-as rajtrácsán. Egy a Haas-nál és egy a Williams-nél, de egyelőre nem tudni, hogy kik lesznek a befutók.
A Haasnal jelenleg is folynak a tárgyalások, de a legvalószínűbb, hogy a Mick Schumacher, Antonio Giovinazzi, Nico Hülkenberg trióból fog kikerülni Kevin Magnussen 2023-as csapattársa.
A csapat 2022-es éve nagyon jól indult, erős pontszerzésekkel. Viszont ahogy egyre inkább a szezon feléhez közeledtek a csapatok, a fejlesztés nélküli Haas elkezdett egyre visszább esni a csapatok közti rangsorban.

Günther Steiner

A hét futam óta pont nélkül maradó csapat főnöke a következőket nyilatkozta a Japán Nagydíj után.

“Ha van egy olyan pilótád, akivel már két éve dolgozol, az mindig jobb, mintha valaki újat igazolnál le. Mick nem a szerencsének, hanem a teljesítményének köszönhetően szerezte a pontjait, mindig is ezt mondtam. A pontszerzései jelzik, hogy fejlődik.”

A továbbiakban még a jövőt illetően folytatta a találgatást.

“Hogy Abu-Dzabi-ig eldől-e ez a kérdés? Remélem! Nem szívesen adok olyan választ, amit nem szerettek hallani. De a válasz az, hogy nem tudom. Nem élvezem, hogy ezt kell mondanom, próbálok nem durva lenni,” – mondta Steiner a japán hétvége után a Motorsport.com hasábjain.

 

 

Borítókép: Instagram, @guenthersteinerofficial, @haasf1team

Releváns cikkek