Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A következő hétvégén a Red Bull is világbajnok lehet
Formula 1

A következő hétvégén a Red Bull is világbajnok lehet

Austinban nagyon nagy esélye lesz a Red Bullnak, hogy Max Verstappen után ők is elvigyék a világbajnoki címet. Egy biztos, a matek a Red Bullnak kedvez.

Idén, 9 év után újra konstruktőri világbajnok lehet a Red Bull csapata. Legutóbb 2010 és 2013 között szerezték meg mind a négy évben a címet, azóta viszont nem sikerült nekik. Tavaly Max Verstappen világbajnok lett, csapattársa azonban nem teljesített olyan jól, hogy fel tudják venni a versenyt a Hamilton-Bottas párossal. Idén azonban a csapat autója is dominánsabb és Sergio Pérez is jobban teljesít, ezt jól mutatja a két futamgyőzelme is.

SI202203270712 news | Rajtvonal Magazin
Forrás: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Mi kell ahhoz, hogy a hétvégén megszerezzék a címet?

Már csak 191 pontot lehet szerezni az elkövetkezendő négy versenyen – beleszámolva a sprintversenyt Brazíliában – a Ferrari pedig 165 ponttal van lemaradva a Red Bulltól. Ezt a hátrányt szinte lehetetlen behozni 4 verseny alatt. Legalább 147 pont különbségnek kell lennie a Red Bull és a Ferrari között, hogy a bikásoké legyen a világbajnoki trófea. Ez azt jelenti, hogy Verstappen és Pérez  együtt nem szerezhet 19 pontnál kevesebbet a Leclerc-Saizn párosnál, különben várniuk kell egy következő hétvégére, hogy megnyerjék a bajnokságot. Még akkor is a Red Bullé a cím, ha a Ferrarinak sikerül egy 1-2-t összehoznia és a vörös bikások csak harmadik, negyedikek.

 

 

Borítókép: Clive Rose/Getty Images/Red Bull Content Pool

Releváns cikkek