Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Új futamgyőztest avattunk: George Russell győzött!
Formel 1 - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von São Paulo 2022. George Russell Formula One - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, 2022 São Paulo GP. George Russell
Formula 1

Új futamgyőztest avattunk: George Russell győzött!

A sprintverseny beváltotta a hozzá fűzött ígéreteket és talán még túl is szárnyalta. Úgy látszik ez az “elsők” hétvégéje. Miután pénteken újdonsült rajtelsőt avattunk, ma George Russell szerezte meg élete legelső és a Mercedes 2022-es első győzelmét.

george russell győztes

A rajtnál Kevin Magnussen szépen eljött, viszont Max Verstappen elronthatott valamit, mert George Russell már az első kanyarban megtámadta. Később rendeződtek a szerepek, és Verstappen gyorsan meg is előzte Magnussent. Végül a poleból induló dán a 8. helyig csúszott vissza, ami 2022-ben, egy Haasban, szép teljesítménynek mondható.

A verseny felénél Russell felért Verstappenre. Több körön át kellett próbálkoznia a brit versenyzőnek, de sikerült megelőznie a hollandot. Mivel nem úgy működtek a közepes gumik a Red Bullon, mint gondolták, Verstappen egészen a negyedik helyig csúszott vissza a sprint alatt.

Végül Russell a 24. kör végén átszelte a célvonalat, és bezsebelte élete első futamgyőzelmét – igaz, ez csak “kisfutam” volt.

Végeredmény és a holnapi rajtsorrend:

314439143 2646586452164987 37426 | Rajtvonal Magazin
Forrás: F1 Twitter

 

 

Borítókép: Mercedes-Benz Media

Releváns cikkek