Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Russell könnyedén behúzta! – Brazil Nagydíj összefoglaló
Formel 1 - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von São Paulo 2022. George Russell Formula One - Mercedes-AMG Petronas Motorsport, 2022 São Paulo GP. George Russell
Formula 1

Russell könnyedén behúzta! – Brazil Nagydíj összefoglaló

Miután George Russell szombaton megnyerte a sprintfutamot, ő indulhatott az első rajtkockából vasárnap. A két biztonsági autós fázis ellenére Russell végig tartotta a pozícióját és megnyerte a versenyt.

gyoztes brazil | Rajtvonal Magazin

Nagyon jól jött el a rajtnál George Russell, senki sem tudta támadni az 1-es kanyarban. Mögötte kicsivel viszont Verstappen, Pérez és Norris már egyszerre fordult be az első kanyarba, baleset nélkül. Ez nem tartott sokáig, ugyanis néhány kanyarral később Daniel Ricciardo meglökte Magnussen autójának hátulját, amitől megpörgött a dán és Ricciardot is kiütötte. Az ausztrál versenyző 3 helyes rajtbüntetést kapott a következő versenyre. Kezdetét vette egy biztonsági autós fázis.

A 6. körben újraindult a versenyzés. Az első kanyarban Max Verstappen megtámadta Hamiltont, befordult mellé az első kanyarban, de a másodikban már nem volt elég hely mindkettőjüknek és összeértek. Mindkét autó megsérült, de csak Verstappennek kellett kimennie szárnyat cserélni. Később a holland kapott egy 5 másodperces büntetést.

SI202211130430 | Rajtvonal Magazin
Forrás: Chris Graythen/Getty Images/RBCP

Kicsivel később Lando Norris lökte meg Charles Leclercet, aki nekicsapódott a falnak, de csodával határos módon, sérülés nélkül továbbment. Norris is kapott 5 másodperc büntetést. A 45. körben Lewis Hamiltonnak sikerült megelőznie Pérezt a második helyért és sokáig így maradt a sorrend.

A 45. körben Lando Norris félreállt a pálya szélén, mert technikai problémája adódott. A mentés idejére beküldték a biztonsági autót. Az 59. körben újraindult a futam és Pérezt a gumikülönbségből adódó hátránya miatt, egyre csak előzték. Csapattársa, Verstappen is megelőzte, hogy Alonso után induljon.

A csapat kérte Verstappent, hogy mivel nem sikerült utolérnie Alonsot, adja vissza a helyet Péreznek. A holland csak annyit válaszolt, hogy “nem fogja visszaadni, tavaly nyáron elmondta miért” és átszelte a célvonalat. Hogy mi az az ok amiért nem adta át a pozíciót, nem tudni. Pérez miután ezt megtudta, azt mondta a rádióba, hogy ez megmutatta ki is ő valójában.

Végül Russell magabiztosan elsuhant a kockás zászló alatt és megszerezte élete első “tényleges” futamgyőzelmét. Ezzel ő lett a Forma 1 történelmének 113. futamgyőztese.

Russell győzött
Forrás: F1 Twitter

 

Végeredmény:

braziltop10 | Rajtvonal Magazin
Forrás: F1 Twitter

 

 

Borítókép: Group Media Mercedes-Benz

Releváns cikkek