Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Sajtóhír: Mattia Binotto az  év végén távozik, a helyét pedig Frédéric Vasseur veheti át
Mattia Binotto, Ferrari's principal during the afternoon session of the second day of F1 Test Days in Montmelo circuit. (Photo by Javier Martinez de la Puente / SOPA Images/Sipa USA)
Formula 1

Sajtóhír: Mattia Binotto az év végén távozik, a helyét pedig Frédéric Vasseur veheti át

Az ismert olasz riporter, Leo Turrini információ szerint a Ferrari a jövő évi csapatvezetői felálláson gondolkozik, ami akár Mattia Binotto kirúgását is eredményezheti.

A Ferrari a 2022-es szezont erősen kezdte, hiszen már szezon első két versenyét sikerült megnyerniük, ami egy igazán reményteljes évnek tűnt számukra. Ekkor Binotto tekintélye még a felhőkben volt, mivel úgy tűnt 1 év alatt bajnok autót sikerült építenie a csapattal, azután, hogy 2020-ban csak a konstruktőri 6. helyezést sikerült elérniük.

Viszont nem sok verseny telt el, mire a Red Bull is összeszedte magát, és elkezdte lehozni a lemaradását a vörösökhöz képest. Mire aztán a Ferrari is elkezdett hibát, hibára halmozni, kezdve az erőforrás gyengeségeivel és a sorozatos stratégiai hibákkal, aminek végül az lett az eredménye, hogy mérföldekkel a Red Bull mögött fogják ők is befejezni az idei évet.

Binotto

A hónapok során jó pár pletyka felütötte a fejét az esetleges csapatvezető váltás terén, ami Binotto kirúgását jelentené.
Leo Turrini, aki pedig hosszú évek óta tudósít a Ferrariról, azt állítja az olasz Il Resto del Carlino újságjában, hogy a csapat vezetése a lehetséges csapatvezető leváltásáról tárgyalnak, ami a téli szünet során következhet be.

“Ez klasszikus, hogy minden szezon végén megtörténik, anélkül, hogy megnyerték volna a világbajnoki címet, megszaporodnak a pletykák és a következtetések a Ferrari körül. Természetesen a találgatások középpontjában az az ember áll mindig, aki egyedül felelős [a csapatért]. A csapatfőnök. Vagyis a 2022-es kiadásként, Mattia Binotto.”

Ha a Ferrari mégis úgy dönt, hogy leváltja Binotto-t, az egyik javasolt jelölt a helyére Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo Sauber jelenlegi főnöke lehet. Mivel ő volt “Leclerc első csapatfőnöke az F1-ben, valamint a pilóta menedzsere Nicholas Todt jó barátja,”- számolt be a Calciomercato-nak Turrini.

A továbbiakban Antonello Colette, a Ferrari GT versenycsapatának menedzsere is szóba jöhet még.

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Hivatalos: Binotto távozik a Ferraritól!

    […] mi is beszámoltunk róla, hogy Mattia Binotto állása valóban nem áll stabilan a Ferrarinál. Erre főképp az olasz […]

A hozzászólások lezárva.