Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A McLaren csapatfőnöke az Alfa Romeo-nál folytatja
Formula 1

A McLaren csapatfőnöke az Alfa Romeo-nál folytatja

A McLaren elmagyarázta, hogy hogyan vezetett ahhoz a december 13-ai, csapatvezetői keringő, hogy Andreas Seidl a korábbiakban tervezettnél előbb hagyja el a csapatot.

December 13-a mindent megváltozatott, kezdve azzal, hogy a kora reggeli órákban a Sauber bejelentette, hogy Frédéric Vasseur távozik a csapattól, és a Ferrarihoz csatlakozik, melyekről mi is beszámoltunk. Ezek után pedig még annyival lett nyakatekertebb a helyzet, hogy a svájciak megüresedő csapatvezetői posztjára a McLaren jelenlegi csapatvezetőjét, Andreas Seidl-t, sikerült elhalászniuk, annak ellenére, hogy a Williams-től távozó Jost Capito-t várták egyesek a nemzetközi sajtóban.
Ez a lépés valószínűleg az Audi stratégiai döntése lehetett, hiszen 2026-tól tervezik a bemutatkozásukat megejteni. Ezzel pedig a 12. német konstruktőrök lesznek, akik valaha beléptek a F1-be.

A továbbiakban Andrea Stella lép Seidl nyomdokaiba, így a McLarennél már nem valószínűsíthető, hogy lesznek még további keringők ilyen téren. Viszont Zak Brown, a csapat vezérigazgatója elárulta a RacingNews365 és több más szaksajtó számára, hogy alapvetően tervben volt már náluk a csapatvezetői váltás, viszont az események hatására végül előbbre hozták a korábban kitűzött terveket.

McLaren

Brown szerint Seidl már 2022-es szezon során tájékoztatta őt az esetleges távozásról, amikor 2025-ben lejárt volna a szerződése, de a korábbi terveik szerint a jelenlegi felállást megtartották volna.
Viszont az események oda vezettek, hogy Brown elengedte Seidl kezét az Alfa Romeo-hoz.

“Andreas – aki kiváló munkát végzett itt a McLarennél az előző szezonban – nagyon átlátható módon tájékoztatott engem a szezon során, hogy máshová fog menni, amikor a szerződése 2025 végén lejár” – mondta Brown.

“Valószínűleg elég egyértelmű, hogy mi az úticélja, ami teljesen érthető volt, tekintve a hátterét [korábban a Volkswagen-csoporttal dolgozott]. Tehát korábban belátható időn át folytatni szándékoztunk, mert a kapcsolat nagyon-nagyon egészséges, a munkafegyelme pedig nagyon erős. Amit pedig akkor szerettünk volna tenni, az az, hogy a szezon végén tudatjuk a világgal, hogy ez a változás a 25-ös szezon végén be fog következni.”

Brown hozzátette, hogy akkoriban az volt a szándéka, hogy megkérdezze Stellát – aki 2015-ben csatlakozott a McLarenhez műveleti vezetőként, mielőtt 2018-ban teljesítményigazgatóvá, majd nemrégiben 2019-ben ügyvezető igazgatóvá nevezték ki –, hogy érdeklődne-e a csapatfőnöki pozíció iránt.

McLaren

Andeas Seidl, tehát a McLaren távozó csapatfőnöke, a továbbiakban pedig így köszönt el a csapattól

“2019-ben csatlakoztam a McLarenhez, és nagyon élveztem Zakkal és a csapattal együtt dolgozni. Jó eredményeket értünk el, és mindig szép emlékeim maradnak erről. Monza a személyes és karrierem csúcspontja marad. A csapat remek pályán halad, és szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást, a bizalmat és az elkötelezettséget. Köszönöm Zak-nak és a részvényeseknek, hogy megértették személyes döntésemet, hogy egy újabb kihívást elébe álljak. Minden jót kívánok Andreának és a csapatnak a jövőben.”

A csapat továbbiakban még egy rövid videóval köszönte meg Andreas szolgálataiat, ami még a tavalyi, 2021-es monzai siker után készült a csapat Wokingi bázisán

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)

 

 

 

Borítókép/képforrás: Instagram, @mclaren, @F1

Releváns cikkek

2 Megjegyzések

  1. Andrea Stella lesz a McLaren csapatvezetője

    […] arról már korábban beszámoltunk, az Alfa Romeo partnert talált Andreas Seidl-ben, ezért a német szakember elpártolt a […]

  2. Humoránál van a Mercedes, ugyanis ők is beszálltak a mai csapatfőnöki keringőbe

    […] azt már olvasni lehetett brutális módon megváltoztak a F1 csapatvezetőinek a felállása, hiszen a csapatok felénél váltás […]

A hozzászólások lezárva.