Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Az Alfa Romeo megerősítette, hogy Frédéric Vasseur elhagyja a csapatot
Formula 1

Az Alfa Romeo megerősítette, hogy Frédéric Vasseur elhagyja a csapatot

Csak egy nap telt el a Williams bejelentése után, ami azt jelentette, hogy Jost Capito elhagyja a csapatot, megint beindult a csapatfőnöki keringő a F1 berkein belül.
Az Alfa Romeo megerősítette, hogy Frédéric Vasseur elhagyja a csapatot.

Vasseur 2017-ben csatlakozott az akkor még Sauber név alatt futó csapathoz, ami 2019-ben vette át az Alfa Romeo nevet a kampányuk keretei között.
Viszont alapvetően az Alfa Romeo logó már 2015-ben feltűnt a Ferrari autóin, és 2017-ben, év végén jelentette be a Sauber hogy címadó szponzori szerződést kötnek a céggel, ami 2018-tól érvényes, ami a műszaki és a kereskedelmi területekre volt érvényes. Ezután az Alfa Romeo pedig végérvényesen visszatért a sportba, amikor 2019-ben a Sauber csapat át lett nevezve.

Ebben az időszakban, pontosabban 2018-tól volt Charles Leclerc is a csapat versenyzője, s köztudottan jó kapcsolatot ápolt Frédéric Vasseur-el, ami azóta is kitart. Emellett a francia szakember még a Kimi Räikkönen-el a visszavonulásának az utolsó éveiben dolgozott vele együtt, és az elmúlt két évben Valtteri Bottas-al.

Ebben az évben pedig a 6. helyezettig repítette a csapatot, ami a csapat helyzetét tekintve az évtized eddigi legjobb teljesítménye.

Frédéric Vasseur

Vasseur: Sokat tanultam az Alfa Romeo-nál

A továbbiakban pedig Vasseur értékelte az eddigi eredményeiket és megköszönte a csapatnak a belé fektett bizalmat.

“Amikor arra készülök, hogy véget vessek az Alfa Romeo F1 Team ORLEN csapatánál kalandomnak, szeretettel tekinthetek vissza erre a hat együtt töltött évre” – mondta Vasseur.

“Köszönettel tartozom a csapat minden egyes dolgozójának, hiszen talpra tudtak állni és felkapaszkodni a sportágunk létrájára. Büszke vagyok arra a munkára, amit csapatként és vállalatként közösen végeztünk, és még inkább azokra az erős alapokra, amelyeket lefektettünk a következő évekre. Amire a legbüszkébb vagyok, az az emberek, akik ezt lehetővé tették, amelyek idővel barátaimmá váltak.

A továbbiakban még a csapat jövőjéről folytatta a köszönetnyilvánítást.

“A csapatot mindig is az otthonomnak, a gyökereimnek fogom érezni, és szurkolok nekik, bárhová is megyek. Sokat tanultam a vezérigazgatói és csapatfőnöki munkám során, és úgy érzem, minden nap felkészített arra, ami ezután következik. Tudom, hogy az Alfa Romeo F1 Team ORLEN folyamatosan erősödik, és alig várom, hogy a következő néhány évben a rajtrács üzleti végén versenyezhessenek.”

A Sauber igazgatótanácsának elnöke, Finn Rausing is köszönetet mondott Vasseurnek

“Hat évnyi inspiráló vezetésért és kemény munkájáért, amellyel segített újjáépíteni cégünket és csapatunkat. Mindnyájunkat arra tudott ösztönözni, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, és az egyre jobb eredmények, amelyeket elértünk, a csapat élén nyújtott teljesítményének minőségéről tanúskodnak” – mondta Rausing.

“Ő volt az első, aki hitt a projektünkben, és sokkal erősebb, egészségesebb helyzetben hagyja el a csapatot, mint amikor megérkezett, fényes jövő áll előttünk, ez minden, amit kérni lehetett volna tőle. Biztos vagyok benne, hogy a csapat minden tagja nevében köszönhetem, amikor sok sikert kívánok Frednek a jövőbeni törekvéseihez.”

A Sauber nem jelezte, mikor tervezi bejelenteni, hogy ki jön Vasseur helyére.

 

 

Borítókép: Instagram, @alfaromeoorlen, F1

Releváns cikkek

2 Megjegyzések

  1. A McLaren csapatfőnöke az Alfa Romeo-nál folytatja

    […] 13-a mindent megváltozatott, kezdve azzal, hogy a kora reggeli órákban a Sauber bejelentette, hogy Frédéric Vasseur távozik a csapattól, és a Ferrari-hoz csatlakozik, melyekről mi is […]

  2. A Ferrari bejelentette, hogy Frédéric Vasseur veszi át Mattia Binotto megüresedett helyét

    […] az Alfa Romeo-tól 6 évnyi kemény munka után hagyja ott a csapatot, amiről mi is írtunk korábban, hogy átvegye a távozó Binotto-tól a csapatvezetői szerepet, aki ezt 2019-től […]

A hozzászólások lezárva.