Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Verstappen engedné, hogy versenyezzenek a gyerekei, de más módszereket használna, mint az apja
Formula 1

Verstappen engedné, hogy versenyezzenek a gyerekei, de más módszereket használna, mint az apja

Max Verstappen egy példája annak, hogy hollandként is ott lehet lenni a Formula 1-ben. Sok segítséget kapott a szintén korábban F1-ben versenyző Jos Verstappentől, de vajon engedné-e a gyerekeit versenyezni, és ha igen miben segítene nekik?

A De Limburger kérdésére a következőket válaszolta.

“Ez mindig is hangoztatva volt, hogy szinte lehetetlen hollandként bekerülni a Formula 1-be. Ez nem igaz. Hogyha a lábad a gázpedálon van, nem számít, hogy honnan jössz. Remélem, hogy mire 31 éves leszek, [egy új holland] készen fog állni.” Nem számít, hogy a saját gyermeke lesz, a hollandot ez nem foglalkoztatja. Viszont tudja, hogy hogyan viselkedne a jövőbeni gyerekeivel, ha ők is versenyezni szeretnének.

“Mindenképpen szeretnék gyereket, és ha versenyezni szeretnének, az rendben van. Azt gondolom, hogy az apámhoz képest én ezt [a nevelést] másképpen oldanám meg. De ebben a pillanatban nem látom magamat abban a helyzetben [hogy gyereket vállaljak]. De persze ez nekem könnyebb, mivel nincs gyerekem. Viszont máshogy állnék hozzá, amikor eljön az idő.”

Verstappen
A fiatal Max Verstappen, a CIK-FIA 2013-as gokart bajnokságának megnyerése után

Viszont arról, hogy miben segítene arról a továbbiakban értekezett erről.

“Viszont ahogy azzal a szenvedéllyel tette [Jos Verstappen]. Mindent megtett értem. A motorok beállításától kezdve a gokartok alkatrészeinek a szereléséig. Ennek ellenére én nem hiszem, hogy ezt követném, és nem is fogom a gyerekeimet a versenyzésre bírni. Ezt nekik kell majd akarniuk.”

A továbbiakban még azzal folyattatta az elmefuttatást, hogy nem kombinálná a F1-es karrierjét a gyerekei versenyzői oktatásával.

“Ha a fiaddal vagy a lányoddal fogod ezt csinálni, akkor nem versenyezhetsz te magad is a Formula 1-ben. Szerintem négyéves korban le kell fektetni az alapokat, és azt szeretném, hogy ott legyek akkor.”

 

 

Borítókép/képforrás: Instagram, @maxverstappen1

Releváns cikkek