Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Williams megtalálta az új csapatfőnökét, James Vowles személyében
Formula 1

A Williams megtalálta az új csapatfőnökét, James Vowles személyében

James Vowles lesz a Williams harmadik csapatvezetője az istálló 46 éves történelme során, amit korábban Frank Williams és Jost Capito vezetett.

A 43 éves brit az eddigi karrierje során 9 konstruktőri bajnokság és 120 győzelem szemtanúja volt.
Ezelőtt kulcsfontosságú mérnöki és stratégiai szerepeket töltött be a Mercedesnél és korábbi F1-es csapatoknál, köztük a Honda Racingnél, a Brawn GP-nél és a British American Racingnél.

Elmondása szerint alig várja, hogy a Williams kötelékében nekiálljon a munkának.

“Alig várom, hogy a Williams Racinggel kezdhessek. Megtiszteltetés egy ilyen hihetetlenül gazdag örökséggel rendelkező csapathoz csatlakozni. A csapat a sportágunk ikonja, nagyon tisztelem, és nagyon várom a kihívást” – mondta Vowles a Williams hivatalos bejelentésében.

A Williams Racing 2021 elején új fejezetet kezdett, új vezetéssel, és izgalmas utazás vár a csapatra, miközben továbbra is a versenyképességhez való visszatérésért küzdenek.
Az új kinevezésről a Dorilton Capital elnöke, Matthew Savage így nyilatkozott.

“Örömmel üdvözöljük Jamest a Williams Racingben. Ő az egyik legelismertebb tehetség a Forma-1-ben, és nagy teljesítményt fog hozni a csapat számára. Kulcsszerepet játszott a sportág leglenyűgözőbb bravúrjaiban az elmúlt 15 évben. Miközben folytatjuk könyörtelen törekvésünket az eredményekért, úgy gondoljuk, hogy James kinevezése megerősíti elkötelezettségünket az iránt, hogy energikus, tapasztalt és erős vezető szerepet töltsünk be, amikor a Williams Racing átalakításának következő szakaszába lépünk.”

James Vowles

Voweles még hozzátette, hogy bízik a csapatban, és nagy potenciált lát a csapatban.

“A William Racing belém helyezte a hitét és bizalmát, és én is ezt teszem cserébe. A csapatban óriási potenciál van, és a közös utunk heteken belül kezdődik.”

James a Mercedestől való távozásáról beszélt, miután több mint 12 évet töltött a Mercedes kötelékében.
“A Mercedes rendkívüli támogatást nyújtott az utam során, és több mint 20 év Brackley-i munka után kiváló feltételekkel válunk meg. Hálás vagyok mindenért, amit Toto [Wolff] és a csapat nyújtott, és különleges élmény volt együtt utazni kudarcokon és sikereken át.”

Totonak is volt néhány kedves szava, amikor nyilvánosságra került James kinevezésének híre.

“Vele dolgoztam mióta a csapathoz csatlakoztam 2013-ban. Tudom, hogy milyen szorgalmas és tehetséges. Nagy megelégedéssel tölt el, hogy láthattam Jamest fejlődni és növekedni az elmúlt évtizedben. Bár természetesen szomorúak vagyunk a búcsúzás miatt, sok sikert kívánunk neki, és örülünk, hogy karrierje következő lépését a Williamsszel teszi meg, akik erős technikai partnerünk, és közel állnak a szívemhez.”

 

 

 

Borítókép/képforrás: Instagram, @williamsracing
Forrás: williamsf1.com

Releváns cikkek