Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Marko: Verstappen egy szimulátort fog használni a repülőgépén
Formula 1

Marko: Verstappen egy szimulátort fog használni a repülőgépén

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint Max Verstappen egy szimulátort fog elhelyezni a privát repülőgépén.

A kétszeres világbajnok nem csak a valóságban szeret megbirkózni a pályahatárokkal, hanem a virtuális szimulátor versenyzés világában is megméretteti magát, még pedig a Team Redline színeiben. Korábban a virtuális Le Mans 24 órás versenyén akadtak hálózati problémái, ami után egy bohóc műsornak nevezte az eseményt. Viszont ezzel együtt is tovább gyakorol, Marko szerint.

“Még magángépét is átalakította, hogy a jövőben a szimulátorral gyakorolhasson a levegőben,” – mondta a Sport1-nek.

Verstappen, 2020 végén szerezte meg a Dassault Falcon 900EX-et, mielőtt 2021-ben megnyerte a világbajnokságot. A 15 éves repülőgép egyedi, Verstappen márkájának megfelelő festést és egy oroszlán logót visel. Ha bárki kíváncsi lenne, hogy Verstappen éppen merre repül a világban, az ezen a linken megnézheti a pontos adatokat.

Verstappen

Verstappen virtuális versenyzés iránti lelkesedése “jó dolog”, tette hozzá Marko, “mert Maxnak szüksége van erre a figyelemelvonásra. Mindenesetre nem ártott neki, a két címe megszerzése során”. A 2023-as Forma-1-es naptárban a rekordot döntő 23 nagydíjra utazva, Verstappen rengeteg lehetőséget kap arra, hogy tovább gyakoroljon a versenyekre. Az idei versenyek közül mindössze csak kilencet fognak Európában rendezni.

 

 

Borítókép/képforrás: racefans.net, airlinerexperience.ie

Releváns cikkek