Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Steiner szerint csak a kockázat van egy újabb csapat érkezésében
Formula 1

Steiner szerint csak a kockázat van egy újabb csapat érkezésében

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner úgy gondolja nincs kézzel fogható előnye Andrettiék érkezésének, csak a kockázatot látja bennük.

Miután az év elején Andrettiék bejelentették, hogy a General Motorssal karöltve csatlakoznának az F1-hez, több csapat is nemtetszését fejezte ki. Egyelőre nem biztos, hogy kapnak helyet a mezőnyben, de az FIA felvette őket a listára.

“Öt éve bárki vehetett volna egy csapatot semmi pénzért, mégsem volt rá kereslet. Most hirtelen mindenki szeretne egy saját istállót, de a legtöbb ember csak meg akarja lovagolni a Forma 1 népszerűségét.”

“A jelenlegi csapatok mind pénzügyileg stabilak és felkészültek. Ez egy nagyon jó közösség és jelen pillanatban senki sem küzd a fennmaradásért.”

“Miért vállalna bárki kockázatot, ha nincs haszna? Egy 11. csapatnak mi értelme lenne? Nem az én dolgom eldönteni, hanem a FOM-é, de nincs jó oldala annak, ha egy 11. csapat jönne a többi mellé. Csak rizikó, semmi haszon.

SI202210310099 1 | Rajtvonal Magazin
Fotó: Chris Graythen/Getty Images/Red Bull Content Pool

Michael Andretti szerint az ellenszél “csak a pénzről szól” és “a kapzsiság kirívó esete.”

Manapság a csapatok év végén százalékos arányban osztoznak a sport éves bevételének egy részén. Ez azt jelenti, hogy ha egy új csapat jönne, az mindenkinek a “szeletéből” lecsípne valamennyit, tehát kevesebb pénzt kapnának az istállók.

Forrás: planetf1.com  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Domenicali kritizálja Andretti hangos csatlakozni akarását

    […] Andretti taktikájával kapcsolatban, és azt állította, hogy az F1 prioritása jelenleg az, hogy megőrizze a 10 bevált csapata […]

A hozzászólások lezárva.