Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Így telt az első tesztnap Bahreinben
Formula 1

Így telt az első tesztnap Bahreinben

Eltelt 2023 első tesztnapja Bahreinben és szerencsére nem maradtunk néznivaló nélkül. Nézzük is mik történtek!

A délelőttöt Max Verstappen vitte majdnem három tizedes előnnyel Carlos Sainzhoz képest, aki a második lett. Alig tíz perccel a kezdés után piros zászlót lengettek, ugyanis elektronikai hiba miatt Felipe Drugovich – aki Lance Stroll helyett tesztel – alatt megállt az Aston Martin.

Alex Albon futotta a legtöbb kört délelőtt, egy híján 80 kört tett meg. A brit-thai pilóta a harmadik helyen végzett délelőtt.

Délután több érdekes dolog is történt. A reggeli kudarc után megtáltosodott az Aston Martin és Alonso a második helyre hozta be autóját, Max Verstappen mögött. A legtöbb csapat felváltva alkalmazta a pilótáit, míg vörös bikásoknál egész nap Verstappen tesztelt, aki így összesen 150 kört ment a két szakaszban.

Megelepő látvány volt mindenki számára, hogy nagy sebességnél behorpad (!) a Ferrari orrkúpja. Sokan arra gondoltak arra, hogy a csapat így próbál trükközni, hogy kisebb legyen a légellenállás az egyenesekben, de a Ferrari megerősítette, hogy nem szándékosan csinálja ezt az orrkúp. Valószínűleg a pénteki tesztnapra ki is küszöbölik a hibát.

Lewis Hamilton és George Russell hatodikak és kilencedikek lettek az új festésű Mercedesben. A McLaren újonca, Oscar Piastri 19. lett, csapattársa, Lando Norris ötödik.

6E489648 2E6E 4AED A11B A54EDF72AA59 | Rajtvonal Magazin

 

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek