Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Alonso az ötödik helyről: Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso az ötödik helyről: Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen

Fernando Alonso úgy hiszi, hogy van esélye elcsípni a dobogót a Bahreini Nagydíjon, miután egy csodálatos ötödik helyezést ért el az Aston Martinnal.

Már a kvalifikációt megelőzően nagy beszédtémát képezett Alonso és az Aston Martin teljesítménye, miután a spanyol a 2. és a 3. szabadedzést is megnyerte a leggyorsabb körrel. Ez akár még azt is jelenthette, hogy a Mercedes erős kihívója lehet az első háromba kerülés miatt.

Ezt követően a kétszeres világbajnok ugyanezt tette le az asztalra, az ötödik helyen végezve a két Mercedes előtt.

Amikor arról kérdezték, hogy az Aston Martin gumikezelése és versenytempója elég lehet-e ahhoz, hogy a Ferrarikkal küzdjenek meg a dobogóért, a spanyol szerint ez túlságosan jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, avagy akár gondoljon erre az eshetőségre.

“Nézzük, szóval igen. Egy kissé nevetek, mivel már az első versenyen dobogóért mehetünk, ami túlságosan jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. De igen, biztos, ahogy azt az Aston Martinról tudni lehet, igen jól kezelik a gumikat, tehát megvan rá a lehetőség biztosan. Amit mindenképpen szeretnénk kihasználni.”

Az AMR23 teljesítménye körüli felhajtás közepette a hétvégi szabadedzések továbbra is bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy a csapat lenyűgöző autót épített, de Alonso elismerte, hogy a Ferrarival és a Mercedesszel való küzdelem egy kicsit irreálisnak tűnik.

“Már a szabadedzések során tudtuk, hogy a 3-5. helyre lesz elég az autó. Elképesztő és egész irreális volt a hétvége a számunkra. Túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen. Aztán a kvalifikáción az volt az elvárásunk, hogy fél másodperc körül legyünk a Red Bulltól, szóval [ez az eredmény] teljesen rendben van.”

Alonso ezek után elmondta, hogy a csapat úgy gondolta, hogy a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes érinthetetlennek bizonyul 2023-ban. Viszont csendben reménykedtek abban, hogy a középmezőny elejét eltudják csípni.

“Megint olyan furcsa érzés számomra azt mondani, hogy az ötödik helyen kezdünk, és talán többre törekszünk. Mert őszintén szólva azt gondoltuk, hogy az első három csapat érinthetetlen idén a tavalyi előnyükkel. Ennek ellenére most azt mondhatjuk, hogy az ötödik helyről indulunk és talán a Ferrarival harcolunk a dobogóért, szóval ez egyszerűen hihetetlen.”

“Szóval igen, dolgozzunk tovább, egy lábbal még a földön maradunk és a lehető legjobb helyen próbáljuk végezni a versenyt. Nem fogunk hibázni. Jó lesz a rajtunk és a kiállás is. Ez idáig pedig az álmainkat éljük.”

Hamilton: Nagyon távol vagyunk a többiektől

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek