Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Hamilton csalódott, szerinte nem él a Mercedes W14-ese
Formula 1

Hamilton csalódott, szerinte nem él a Mercedes W14-ese

Lewis Hamilton elmondta, hogy az idei Mercedes W14-ese egy átlag autó, ami nem igazán él, miután a bahreini időmérőn a 7. pozíciót sikerült csak elérni, csapattársa, George Russell mögött.

A Mercedes bízott abban, hogy 2023-ban visszatérhet a rendszeres futamgyőzelmekhez, miután a tavalyi szezonban csak egyetlen egyszer volt esélye a Mercedesnek a győzelemre.
Az idei 2023-as szezon kezdésen sem alakult túlságosan jól a pozicionálás. A Mercedes versenyzői hat tizedmásodperccel maradtak el a Max Verstappen által a bahreini pole pozícióért futott időeredménytől, Russell pedig szűken Hamilton előtt, a hatodik helyről rajtolhat a Bahreini Nagydíjon.

Miután a hétvége elején nyíltan megkérdőjelezte a Mercedes koncepciójának az ideológiáját, Hamilton elárulta, hogy a pénteki szabadedzéseket követően arra számított, hogy a csapat jelentősen el fog maradni a többi csapathoz képest.
A hétszeres világbajnok pedig elismerte, hogy nem érezte jól magát a kvalifikáció során, pedig reményei szerint jobb lehetett volna az egésznek a végkimenetele, mivel a szombati utolsó edzésen áttörést értek el.

“Ma reggel úgy ébredtem, hogy sokkal hátrébb fogunk kerülni, szóval az, hogy egyáltalán bejutottunk a Q3-ba, nagyszerű. Nagyon sok munka történt az éjszaka során. Az összes mérnök a gyárban és itt nagyszerű munkát végzett, és ma tettünk egy lépést előre, így az autó sokkal, de sokkal élénkebb lett [az időmérőre], és hirtelen máshol voltunk, mint előző nap [a szabadedzésen].”

“De amikor a kvalifikációra értünk, az autó egyszerűen nem éreztem, hogy élne, elég átlagosnak tűnt.”

“Úgy gondolom, hogy a beállításaimmal, amilyen irányba mentem, remélem, hogy a versenyre jobban fog működni. Korábban megpróbáltam beállítani, de ez egy kicsit megnehezítette a kvalifikációt.”

A kiábrándító kvalifikációs eredmény ellenére úgy tűnik, a Mercedes stabilabb pontról kezdi a 2023-as évet, mint a tavalyi szezont, miután 2022-ben egész évben porhintésekkel küszködtek.
Hamilton pedig arra buzdította csapatát, hogy továbbra is erősek maradjanak, hogy áthidalják a szakadékot az élen állókkal szemben.

“Egyetlen körön hat tizedet lehet felzárkózni. Azt hiszem, tavaly ilyenkor hat tizeddel voltunk lemaradva, de akkor is voltak pattogások és mindenféle dolgok. Szóval ez, nem egy lehetetlen hegy, amit meg kell mászni, szóval ez pozitívum, és tudom, hogy a gyárban mindenki nagyon keményen fog dolgozni.”

“Csak koncentrálnunk kell, és úgy kell hajtanunk, mint még soha.”

Így néz ki az idei, 2023-as Bahreini Nagydíj menetrendje

Forrás: planetf1.com  

Releváns cikkek