Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Wolff: Az Aston Martin két másodpercet nyert egy olyan autóval, ami félig a miénk
Formula 1

Wolff: Az Aston Martin két másodpercet nyert egy olyan autóval, ami félig a miénk

Ezen kívül Toto Wolff elismerte, hogy a koncepciójuk nem működőképes, emiatt mihamarabb maguk mögött szeretnék hagyni. Mialatt a partnercsapatuk megelőzte a saját versenyzőit egy olyan autóval, ami félig az övék.

Toto Wolff szerint a Mercedesnek változtatnia kell az autó koncepcióján, miután a télen nem tett elég nagy lépést előre, miután az Aston Martin a Bahreini Nagydíjon lekörözte őket.

A Mercedes a tél folyamán kitartott a nulla oldalsó rekeszes koncepciójuk mellett, mondván, úgy érzik, hogy ez nem jelent jelentős teljesítménybeli különbséget, mivel az autó más aspektusain dolgoztak. Azonban miután Bahreinben a hatodik és hetedik helyre kvalifikálták magukat, és látták, hogy Fernando Alonso – a Mercedes-motoros Aston Martinnal – az ötödik helyet szerezte meg, Wolff elismerte, hogy a csapatnak el kell gondolkodnia az irányváltáson.

“Nem gondolom azt, hogy ez a csomag versenyképes lesz mostanság. A legjobbunkat nyújtottuk a tél során, de újra le kell ülnünk, és át kell beszélnünk a helyzetet a mérnökökkel, akik nem merevek a tervezéssel kapcsolatban, ahol nincsenek szent tehenek, és eltudják dönteni a helyes fejlesztési irányt, hogy újra egy versenyképes autóval rendelkezzünk, amivel nyerni tudunk.”

“Ez nem olyan, mint tavaly, amikor sok dobogós helyezést szereztél, és végül odaérsz. Biztos vagyok benne, hogy az idei szezonban is nyerhetünk futamokat, de közép- és hosszú távon meg kell néznünk, hogy milyen döntéseket kell meghoznunk.”

“Elértük a céljainkat és ezért mindent beleadtunk. Eljött a pillanat, amikor az időmérő óra kigyulladt, és ez megmutatta, hogy nem vagyunk elég jók, és nincs elég leszorítóerőnk. Megoldásokat kell találnunk, hogy ezt kijavítsuk.”

M357711 | Rajtvonal Magazin
Toto Wolff, Mercedes

A szezon első szabadedzése utáni látszólagos pesszimizmus ellenére Wolff szerint a Mercedesnél a struktúra és a személyzet megfelelő ahhoz, hogy eredményeket hozzon.

“Ebben a csapatban a problémát hibáztatjuk, nem pedig az embert, és a végén nekem is van felelősségem, és ki kellene rúgnom magam, ha tenni akarok valamit. Tehát minden összetevőnk megvan ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Az emberek és az infrastruktúra, amivel nyolc bajnoki címet nyertünk zsinórban. Tavaly elrontottuk, azt hittük, hogy helyrehozhatjuk, ha ragaszkodunk ehhez az autós koncepcióhoz, és ez nem jött be.

Wolff szerint az Aston Martin teljesítménye a Mercedes számára is ébresztőnek számít, tekintve a csapatok közötti közös technológiát, még akkor is, ha nagyobb hangsúlyt fektet a Red Bull-lal szembeni lemaradásra.

“Tavaly hat tizeddel kezdtünk, idén is hat tizeddel kezdtünk, és ez a valóság. A célunk, miközben szerényen állunk hozzá, az, hogy a győzelmekért és a világbajnoki címért harcoljunk, szóval bármi is van köztünk és a pole pozíció között, kevésbé fontos, mert most Fernando ott van, csak le a kalappal azért, amit elértek. Fél év alatt két másodpercet nyertek, és az autójuk fele a miénk, a motortól, a váltótól és a hátsó felfüggesztéstől kezdve, és ugyanazt a szélcsatornát használva. Rengeteg párhuzam van, és el kell ismernünk, hogy kiemelkedő munkát végeztek.”

Alonso szerint irreális, hogy dobogót szereztek az Aston Martinnal

Forrás: racer.com  

Releváns cikkek