Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Marko másolással vádolja az Aston Martint
Formula 1

Marko másolással vádolja az Aston Martint

Helmut Marko szerint az Aston Martin a tél folyamán meteorszerű ugrást tett a rajtrácson, ami kétséget kizáróan hasonlít a saját autójukra.

Míg a kétszeres regnáló világbajnok, Max Verstappen az első lett, addig Sergio Pérez a második helyen végzett, aki mögött az Alpine-t, Aston Martinra lecserélő Fernando Alonso foglalta el a lenyűgöző csatározása utána a harmadik helyet.

Pérez a verseny után az Aston Martin teljesítményén csipkelődött, igazán humoros formában.

“Jó látni három Red Bull autót a dobogón. Tehát mindannyian Red Bull-pilóták vagyunk.”

Ami a csapat első számú tisztviselőjét, Dr. Helmut Markót illeti, az, hogy a 41 éves spanyol a két Red Bullon kívül minden autót megvert, nem volt meglepetés számára.

“A verseny előtt azt mondtam, hogy Alonso lesz a harmadik. Ha magasabbra kvalifikálta volna magát, biztosan veszélyt jelentett volna ránk.”

Ez nem akármilyen kijelentés, tekintve, hogy mennyire egyértelműen a Red Bull dominált vasárnap.
Így arra a kérdésre, hogy ki lesz a Red Bull fő riválisa 2023-ban, Marko szerint a harmadik Red Bull lesz a nyerő fél.

Ez azt sugallta, hogy a Red Bull korábbi aerodinamikai főnöke, Dan Fallows átigazolása az Aston Martinhoz – ahol most technikai igazgató – nagy hatással volt a csapatra.

“Az igaz, hogy amit Fallows a fejébe vett, azt nem lehet kitörölni. A koncepció másolása nem tilos, de lehet-e ilyen részletesen másolni anélkül, hogy dokumentációval rendelkeznénk az autónkról?” – elmélkedett el a kérdésen Helmut Marko.

Alonso szerint irreális, hogy dobogót szereztek az Aston Martinnal

Forrás: grandpx.news  

Releváns cikkek