Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Norris versenyét egy pneumatikus nyomásszivárgás rontotta el
Formula 1

Norris versenyét egy pneumatikus nyomásszivárgás rontotta el

Lando Norris 2023-as bahreini nyitófutama a bokszkiállásai miatt gyakorlattá váltak a McLaren szerelői számára, mivel pneumatikus nyomásszivárgás keletkezett.

Norris szombaton éppen csak az első tíz versenyzőn kívülre kvalifikálta magát.  Viszont ennél jobbat nem is tehetett a McLaren pilótája, akinek az estéje innentől kezdve egy megoldhatatlan mechanikai probléma miatt csak rosszabbra fordult.

A Mclaren újonnan kinevezett csapatfőnöke, Andreas Stella elmagyarázta, hogy az erőforrás oldalán pneumatikus nyomásszivárgást észleltek,

“Emiatt tíz körönként boxba kellett állnia, hogy feltöltse a rendszert.”

Annak ellenére, hogy Norris többször látogatott ki a boxutcába, mint amennyire emlékezni szeretett volna, legalább egy pozitívumot vitt magával a Bahreini Nagydíjról.

“Azt hiszem, a legjobb dolog az volt, hogy a szerelők rengeteget gyakorolták a boxkiállásokat. Szóval ez a mai nap legnagyobb pozitívuma.”

Komolyabbra fordítva a szót, a McLaren versenyzője úgy vélte, egy-két pont talán belefért volna, ha autója motorja megússza a légnyomásos megpróbáltatásokat.

“Azt hiszem, a rajtnál felhoztam néhány pozíciót, aztán az 1-es kanyartól kezdve alapvetően csak problémáink voltak. A pneumatikus problémák és különböző egyéb problémák, amelyek egyre inkább kiszorítottak minket a versenyből, és 10 körönként kiálltunk a boxba. Azt hiszem, a tempónk ma is rendben volt.”

“Azt hiszem, ma legalább egy pontot szerezhettünk volna, szóval [kár], hogy olyan problémáink voltak.”

A McLaren garázsának másik oldalán egy elektromos probléma vetett véget Oscar Piastri bemutatkozásának mindössze 13 kör után.

A wokingiak alakulatának a lehangoló hétvégéje ellenére Norris mindent megtett, hogy fenntartsa csapata morálját.

“Ez nagyon fontos. Ez a munkám része, tényleg, azt hiszem, most még inkább, mint valaha. Nincs okuk arra, hogy lehangoltak legyenek. A lényeg az, hogy pontokat kellett volna szereznünk. Ez volt ma a célunk egy olyan autóval, amiről tudjuk, hogy nem annyira versenyképes. A csapat is tudja ezt. Ha megoldjuk a problémát, akkor rendben leszünk.”

Red Bull 1-2, Alonso a dobogón – Bahreini Nagydíj összefoglaló

Forrás: f1i.com  

Releváns cikkek