Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Vasseur: A 48 másodperc nem behozhatatlan hátrány
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Vasseur: A 48 másodperc nem behozhatatlan hátrány

Nem indult jól a Ferrari 2023-as éve, Vasseur viszont, állítja, hogy emiatt nem kell megváltozatniuk az autójuk koncepcióját. 

Leclerc és Sainz egy jó időmérőt teljesítve az előkelő harmadik és negyedik pozíciókba kvalifikálta magát a hétvégi időmérőn, azonban amíg Leclerc nem tudta befejezni a futamot erőforrás problémák miatt, a spanyol is “csak” a negyedik helyen tudta behozni az SF23-at, amivel ezzel lecsúszott a dobogóról.

Mindeközben Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke kijelentette, hogy rossz úton fejlesztették kocsijukat és változásra lesz szükség. Ám úgy tűnik a maranellóiak nem hátrálnak meg, hisznek az elképzeléseikben és abban, hogy az idei autójuk képes lesz felvenni a versenyt a Red Bull igen jó versenytempót produkáló 2023-as gépével szemben.

Vasseur így nyilatkozott: “Nem kell más irányba elindulnunk, efelől teljesen biztos vagyok. Sosem láttam még olyan autót, ami képes egy másik autót megverni az időmérőn, de nem képes vele felvenni a tempót a futamon. Ezért úgy gondoljuk, hogy egy jó beállítás és egy pár változtatás segíthet a versenyen mutatott tempónkon, de egyáltalán nem szükséges az autónkon változtatnunk.”

Frederic Vasseur, Mattia Binottotól vette át a stafétát az olasz csapatnál még a téli szünet alatt, azelőtt az Alfa Romeo csapatát próbálta sikerre vinni és nagy része volt az ART Junior utánpótlás csapatának felvirágoztatásában is. Mindezek által, a tapasztalata elég magabiztosságot ad neki, hogy higgyen a Ferrari sikerében.

230070 scuderia ferrari bahrain gp 2023 friday | Rajtvonal Magazin
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

“Biztos vagyok benne. Még életemben soha nem tapasztaltam olyat, hogy egy autó gyors tud lenni egy körön, de nem tud elég gyors lenni hosszabb etapokon. Én szerintem ez inkább egy beállítási hiba, mint hogy az alap konstrukcióval lenne baj. Meg kell értenünk mit csinálunk jól, mit csinálunk rosszul és jövő héten erősebben térünk vissza.” – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.

Leclerc az időmérőn Verstappentől három tizeddel rosszabb kört tudott futni, habár megspórolt egy teljes lágy szettet a versenyre. Végül sok előnye nem származott a dologból, a Red Bull versenytempóját nehezen tudta tartani a fiatal monacói, majd a 39. körben egy váratlan meghibásodás után be kellet fejeznie a futamot.

Habár csak 1 vörös autó szerzett pontot, a csapat a negyedik helyen áll a konstruktőrök bajnokságában. A 2021-es amerikai nagydíj óta először fordul elő olyan, hogy a Ferrari nincs a legjobb három között a csapatok bajnokságában.

Max Verstappen nyerte a bahreini időmérőt

Forrás: Racefans.net  

Releváns cikkek