Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
2027-ig marad az Osztrák Nagydíj a versenynaptárban
Fotó: Clive Rose/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

2027-ig marad az Osztrák Nagydíj a versenynaptárban

Az Osztrák Nagydíj Forma-1-es szerződését 2027-ig meghosszabbították, így még egy jó ideig lesz verseny a szomszédban is.

Az előző szerződés idén júliusban ér véget, ezért a F1 és a verseny promótere a Projekt Spielberg között még további négyéves kontraktus született, ezzel a naptárban tartva a Red Bull Ringet.

Az első Osztrák Nagydíj még 1962-ben vett részt, viszont nem a Forma-1 részeként, a Zeltweg-i repülőtéren. Aztán a versenynaptárba csak 1970-ben csatlakoztak az osztrákok hivatalosan, viszont a verseny 1988-ban eltűnt az Forma-1-ből, és csak 1997-ben éledt újra, amikor visszatért az újratervezett és átnevezett A1-Ringre.

Azonban ebben a formában is csak 7 szezont élt meg a nagydíj, mielőtt egy újabb évtizedre távozott volna. A ma ismert formájában 2014-ben lépett ismét a reflektorfénybe, ekkor már a Red Bull Ring nevét viselve, amit a pálya tulajdonosa után neveztek el.

Stefano Domenicali a F1 vezérigazgatója hálás köszönetét fejezte ki a folytatásnak.

“Az Osztrák Nagydíj egy kiváló keveréket hoz magával, ami során egy technikás, nagy sebességű pályát láthatunk, ami egy gyönyörű helyszínt ad a rajongóknak [a meglátogatásra]. Szóval, hálás vagyok azért, hogy visszatérhetünk a Red Bull Ringre az új szerződés értelmében, 2027-ig bezárólag.”

Ezen kívül pedig még a tavalyi év során elhunyt Dietrich Mateschitz-nek, a Red Bull alapítójának is tisztelettel adózott. A halála bizonytalan telet hozott a márka tulajdonában lévő számos sportcég számára, mivel új irányítási stratégiát fogalmaztak meg az üzleti portfólió számára.

“Most, hogy a Spielbergbe való visszatérésünk 10. évét ünnepeljük, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett ebben a megújulásban, különösen a promóternek és a Red Bullnak. Szeretnék tisztelegni Dietrich Mateschitz előtt a szeretetért, a szenvedélyért és a vízióért, amit az Forma-1-be hozott, ami biztosította a rendezvény folyamatos sikerét és a sportágunk iránti hatalmas lelkesedést Ausztriában és szerte a világon.”

Erich Wolf, a Projekt Spielberg vezérigazgatója hozzátette, hogy igen büszke az eddigi együttműködésükre, és reményei szerint jó hangulatban fog eltelni az idei nagydíj.

“Büszkék vagyunk az Forma-1-gyel való különleges partnerségünkre, és abszolút örömmel üdvözöljük az autósport csúcskategóriáját további négy évig a Red Bull Ringen. A szerződéshosszabbítás aláírásával a Forma-1 határozottan elkötelezte magát Ausztria, Stájerország és a Murtal régió mellett. Most, hogy a Forma-1-gyel való partnerségünk tizedik évébe lépünk, szeretnénk ezt a mérföldkövet a sportág minden nagyszerű rajongójával együtt ünnepelni, és megköszönni nekik a hűségüket és azt a hatalmas hangulatot, amelyet ők is elősegítenek. Mindenkit meghívunk, hogy 2023-ban egy újabb nagyszerű versenyhétvégét élhessen át Spielbergben”

Button: 2023 nem lesz egy sétagalopp, Verstappen és a Red Bull számára

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek