Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Verstappen a Szaúd-Arábiai időmérőről: Gondoskodnunk kell arról, hogy ez ne történjen meg ismét
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen a Szaúd-Arábiai időmérőről: Gondoskodnunk kell arról, hogy ez ne történjen meg ismét

Max Verstappen szerint a Red Bullnak meg kell szüntetnie a megbízhatósági problémákat, miután egy hajtáscsavar meghibásodása vetett véget a Szaúd-Arábiai Nagydíj pole pozíciójára vonatkozó reményeinek.

A Red Bull pilótája a 15. helyre kvalifikálta magát a holnapi futamra, miután autója megállt a Q2-ben. Míg Verstappen kezdetben arra gyanakodott, hogy az erőforrás meghibásodása történt, a csapata elárulta, hogy az RB19-es hajtókarja hibásodott meg.

“A 10-es kanyarból kifelé egyszerűen eltört a hajtótengely, szóval ez nagyon szerencsétlen helyzet. Ez is valami, amit nem értek, mert idén eddig nem igazán volt vele problémánk. Viszont megtörtént, szóval mindent elemezni fogunk, és megpróbáljuk megérteni, hogyan történhetett.”

A hiba csapás volt Verstappen számára, aki a kvalifikációt megelőző mindhárom edzésen az élen végzett.

“Őszintén szólva nagyon jó volt az egész. Általánosságban jobb hétvége volt, mint valójában Bahrein számomra, személy szerint, ahogyan éreztem magam az autóban. Azt hiszem, ezt az edzéseken is láthattátok. De ez nem számít, amikor nem igazán tudod megcsinálni a kvalifikációt, igaz? Szóval természetesen meg kell értenünk, hogy mi ment rosszul.”

A Red Bull majdnem egy másodperccel volt gyorsabb körönként, mint bármelyik másik autó az utolsó edzésen. Verstappen azonban azt mondta, hogy autója tempója nem vigasztalja a kiesése után.

“Szerintem nem számít, hogy az autó igazán gyors-e vagy sem. Mindig ugyanolyan csalódottnak vagy feldúltnak kell lennünk, amikor rosszul mennek a dolgok. Gondoskodnunk kell arról, hogy ez ismét ne történjen meg újra. Nem számít, hogy az élen vagy az utolsó helyen harcolsz, olyan autót akarsz, ami megbízható” – zárta ezzel a szavait a holland.

A Ferrarinak kellene küzdenie a Red Bullal, de valami mindig félrecsúszik

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek