Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Vowles szerint a Mercedes ezeken a pályákon lesz erősebb
Fotó: Williams Racing
Formula 1

Vowles szerint a Mercedes ezeken a pályákon lesz erősebb


A korábbi Mercedes stratéga, James Vowles megjósolta, hogy mely pályákon lesz szerinte jó a Mercedes, az idei szezon során.

A Mercedes W14-ese messze van attól, hogy egy erős autónak hívjuk eddig a pillanatig, azonban az ember, aki nem olyan rég még a Mercedest erősítette, a jóslata szerint lesznek pályák, ahol majd eljön a váltópont.

Vowles aki csapatvezetői szerepet vállalt a Williamsnél, megkérdezték tőle, hogy a Red Bull vajon a szezon végéig tartani fogja-e a bahreinben bemutatott erős tempót, amit korábban George Russell is emlegetett.

Viszont a brit szakember nem követte ugyanazt a gondolatmenetet, mint Russell mondott arról, hogy mind a Mercedes, mind Ferrari erős lesz egy-egy különböző ponton, mielőtt kiderül majd, hogy mely pályákon lesz a legversenyképesebb a Mercedes.

“Vajon, a Red Bull fogja dominálni a szezon első felét? Nem, ezt elvetem,” -mondta Vowles a csapatfőnököknek tartott sajtótájékoztatón, a Szaúd-Arábiai Nagydíjon.

“Szerintem a Ferrari sokkal közelebb lesz hozzájuk itt [dzsidában], és ez ugyanúgy így lesz Silverstoneban és Barcelonában is, ahol a Mercedes erős lesz, legalábbis amit tudok a csomagjukról.
Hogy azt gondolom-e, hogy ők [a Red Bull] a szezon leggyorsabbjai? Igen, viszont még mindig ott van nekik a szélcsatornás büntetésük. Ez nem olyan nagy dolog, hogy ne tudnák kiegyensúlyozni, de még mindig ott van.”

“Ennek ellenére a szezon során még mindig lesznek olyanok, akik egyre közeledni fognak hozzájuk. A következő évi szabályokkal együtt pedig a lehető legjobban kell fejlesztened, hogy szinten maradj velük, tehát majd a végén az olló összezáródik.”

Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas

Egy olyan csapattal való tapasztalat szerzés, akik könyörtelenül szerezték sorra a győzelmeket, egy igazán jó lehetőség volt Vowles számára, aki felfedte, hogy a legkisebb hiba is teljesen el tudja rontani a téli tervezések alatt a következő évi autót.

“A tél során egy vagy két döntést hozhatsz, amikkel akár teljesen elronthatod [az autót] a következő évre. Ha arra tekintünk, hogy milyen dominancia ívelt át a korábbi érákban, akkor ez a szabályváltozásokat is jelentett. Így az ok az ‘A’ lehetőségre az lehet, hogy nem vagy képes kellően belefektetni [a projektbe], avagy a ‘B’ lehetőség az az, hogy kevés döntési lehetőség helyett túl sok van, ezért elszúrod őket. Ilyen egyszerű.”

“A másik lehetőség még az lehet, hogy gyors vagy, és nem akarsz ezen változtatni. Hogyha ebbe belekerülsz, akkor biztos lehetsz abban, hogy a riválisaid mindig változni fognak, és amit tegnap megcsináltál, az már nem fog működni holnap.”

“Tehát ennek köszönhetően, ha megállsz, akkor gyorsan utolérnek. Az nagyon nehéz, hogy folyamatosan azon a szinten maradj, ahol Mercedes volt. Ha a Red Bull ott lesz, vagy ha folytatják, akkor egy rendkívüli teljesítmény lenne, ha sikerülne.”

Hamilton már korábban tudta, hogy valami nincs rendben a W14-gyel

Forrás: planetf1.com  

Releváns cikkek