Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Alonso: Nem kérdés, hogy Verstappen a pódiumon fog végezni
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso: Nem kérdés, hogy Verstappen a pódiumon fog végezni

Fernando Alonso azt gondolja, hogy Max Verstappen könnyen áthámozza majd magát az egész mezőnyön a 15. helyről rajtolva.

Verstappen nagyon jól kezdte a hétvégét, háromból három szabadedzést könnyedén megnyert. Azonban a Q2-es kardántengely meghibásodása miatt, csak hátulról kezdheti meg a mai Szaúd-Arábiai Nagydíjat. A Red Bull tempóját nézve, a fiatal holland pilótának minden esélye megvan arra, hogy odaérjen a pódiumra.

Fernando Alonso volt az, aki profitált a Red Bull baklövéséből, a harmadik helyet megszerezve a kvalifikáción, ám Charles Leclerc büntetése miatt az első sorból vághat majd neki a futamnak. A spanyol viszont úgy véli, fog még ő csatázni Verstappennel a futam folyamán.

“Azt hiszem Max jönni fog a futamon. Hátrányban vannak – nem tudom melyik futamon tavaly, erőforrás csere után is második helyen végzett [Verstappen], vagy még nyerni is tudott. Szóval szerintem holnap minimum a dobogós helyezésekért fog harcolni” – mondta a kétszeres világbajnok.

Az Aston Martin került a legközelebb a Red Bullhoz a bahreini szezonnyitón, de Alonso szerint, még mindig nincs itt az ideje annak, hogy a győzelmekért harcolhassanak.

Fernando Alonso, Aston Martin
Fotó: Aston Martin F1 Team

“Nyers tempóban, azt hiszem a Red Bull egy másik ligában van, és nekünk más csapatokkal kell foglalkoznunk magunk mögött. A Ferrari erős lesz, a Mercedes is erős és az Alpine-ok gyorsak itt. Szóval azt hiszem a verseny nagy része mögöttünk van.”

“De láttuk, hogy Max a saját ligájában versenyzett, viszont egy mechanikai probléma miatt épp nem tudta befejezni az időmérőt. Még ha a tükreinkre is fókuszálunk és próbáljuk a többieket magunk mögött tartani, attól még ha történik valami az élen akkor megpróbálunk majd abból profitálni.” – tette hozzá.

Bár a tempójuk elképesztő javuláson esett át a tavalyi szezonhoz képest, Alonso szerint még mindig nem a Red Bull-lal kell küzdeniük.

“Mikor február 13-án bemutattuk az autót, nagyon jól emlékszem a beszélgetésünkre [a csapatfőnökkel] Mike Crakkel, Lance Stroll-lal és a csapat felső vezetésével, ahol vázoltuk a terveinket az idei szezonra nézve. A Red Bull-lal való csata nem volt köztük.”

A brit csapat tempója láthatólag nagyon erős, mechanikai tapadásban, nem túlzás kijelenteni, jelenleg ők a legjobbak. Talán egy kis szerencsével akár meg is tudják szorongatni a regnáló világbajnokot és csapatát. Azonban pilótájuk, Alonso szerint, két lábbal a földön kell maradniuk, és arra kell koncentrálniuk, ami éppen előttük van, és a legtöbbet kell kihozniuk autójukból.

Alonso szerint irreális, hogy dobogót szereztek az Aston Martinnal

Forrás: Racefans.net  

Releváns cikkek