Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Horner: Hamilton már nem férne be a Red Bullba
Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: Hamilton már nem férne be a Red Bullba

Christian Horner kijelentette, nem fog változtatni semmin, ha Hamilton év végén távozna a Mercedestől.

A tavalyi szenvedős szezon után, ami egyébként Hamilton első győzelem nélküli idénye volt, elég kilátástalannak tűnt a helyzet a hétszeres világbajnok számára. Bár reménykedett, hogy majd egy jobb konstrukcióval visszajuttathatja csapatát az élre, az első két futamon szerzett ötödik helyei erre nem adnak sok reményt.

Miután Hamilton a szezonnyitó után bejelentette, hogy szerinte a Mercedes technikai csapat nem hallgatott rá az idei autó fejlesztését illetően, előkerült néhány szóbeszéd, miszerint a brit elhagyhatja csapatát a 23′-as széria végén. Ami ésszerűen gondolkozva teljes mértékben lehetséges, mivel szerződése a szezon végén lejár.

Ezzel ellentétben, Christian Horner a Red Bull csapatfőnöke, egy szinte tökéletes rajtot tudhat maga mögött. Az eddigi mindkét futamot megnyerve, hatalmas előnnyel vezetik a konstruktőri bajnokságot, amelyet legfőképpen két kiváló pilótájuknak, Sergio Péreznek és Max Verstappennek köszönhetnek.

A Hamilton eredményei ellenére, Horner ragaszkodik a jelenlegi pilótafelálláshoz, és kijelentette, nem lesz üresedés abban az esetben sem, ha a Mercedes hétszeres világbajnoka az idei szezon végén elhagyja csapatát.

Lewis Hamilton, Mercedes, Max Verstappen, Red Bull Racing
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

“Amit Lewis elért a Forma-1-ben az felülmúlhatatlan, de jelenleg elégedettek vagyunk a pilótáinkkal. Nem csak az idei, hanem a következő szezonra is elkötelezték magukat, mint páros, tehát nem tudom hol tudnánk elhelyezni Lewist. Viszont abban biztos vagyok, hogy meg fogják oldani a problémáikat, és még nem szabad túl korán feladjuk.”

Azzal, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff bejelentette a szezonnyitó után, hogy rossz irányba indultak el az idei konstrukciójukkal, várhatólag a Red Bull féle autófelépítés felé fognak elindulni a W14-essel. Ezzel az osztrák szakember elismerte, a Red Bull jelenleg előttük jár, de szerinte ez a hátrány nem behozhatatlan, és be is fogják hozni.

Az ezüstnyilasok jelenlegi küszködése ellenére Horner figyelmeztetett, hogy Hamilton csapatát – a konstruktőri világbajnokságot egyhuzamban nyolcszor megnyerő Mercedest – még nem szabad leírni.

“A szabályok még mindig viszonylag újak – ez még mindig csak a második év ezekkel a szabályokkal – így szerintem nagyon sok hasonlóságot láthatunk majd az autókon a szezon végére, és a rajtrács is szorosabbá válik majd. Jelenleg versenyképes autónk van, így ki kell használnunk az alkalmat és folyamatosan nyomni az egész szezon során.”

Mindenesetre a Mercedes háza táján már most elkezdődtek a történések, és ki tudja még hol a vége. Vajon az “új” autókoncepciójukkal képesek lesznek visszahozni magukat a versenybe és megtartani Hamiltont?

Jordan: Hamilton hagyja el a Mercedest, és igazoljon a Ferrarihoz

Forrás: PLANETF1.COM  

Releváns cikkek