Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Sainz nem panaszkodik a Red Bull fölénye miatt, szerinte megérdemlik
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Sainz nem panaszkodik a Red Bull fölénye miatt, szerinte megérdemlik

A fiatalabbik Carlos Sainz szerint a Red Bull uralma a Forma-1-ben a sportág elkerülhetetlen része.

A Ferrari pilótája, aki a Red Bull juniorcsapatán, a Toro Rossón [ma AlphaTauri] keresztül került a Forma-1-be, ragaszkodott ahhoz, hogy a csapat megérdemli a sikerét.
Sergio Pérez vasárnapi győzelme a Jeddah-i pályán a csapat 12. győzelmét jelentette az elmúlt 13 futamból.

“Sosem voltam híve annak, hogy egy csapat dominanciája miatt aggódjak. Mert ha igen, akkor olyan jó munkát végeztek, hogy megérdemlik. Úgy értem, bárcsak mi lennénk azok, és akkor nagyon dühös lennék, ha az emberek amiatt aggódnának, hogy átgázolunk a Forma-1-en,” – mondta Sainz.

Max Verstappen a vasárnapi futam után elismerte, hogy a bajnokság valószínűleg közte és Pérez között dől majd el. Sainz egyetért azzal, hogy a többi pilóta valószínűleg nem fog beszállni az idei bajnoki címért folytatott küzdelembe.

“Sajnos ez inkább az autók sportja, mint a versenyzőké. Tudjuk, hogy ez jobban számít, bár a Red Bullnak nyilvánvalóan nagyon erős felállása van. Viszont, ha egy autó igazán jó, akkor az összes többi versenyző nem sokat tehet azért, hogy versenyben maradjon. Ez a Forma-1 természete, és ezt már láttuk a múltban, így ez nem újdonság. Max 15. helyről való felzárkózása bizonyítja, hogy ők egy másik ligában játszanak.”

Verstappen a 15. helyről rajtolt, miután egy hajtókar-probléma megállította őt a kvalifikáción. Azonban könnyedén felzárkózott a mezőnyben, és végül a második helyen végzett.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a két pilótája közötti küzdelem szórakoztató szezont eredményezhet.

“A hétvégén ismét egy nagyszerű versenyt láthattunk a két versenyzőnk között. Ha van két domináns autód, és ez a két autó egymással versenyez, akkor szerintem ez önmagában is látványosságot teremt.”

Úgy véli azonban, hogy riválisaiknak nem sokáig fog tartani, amíg átcsoportosítják magukat.

“Nincs kétségem afelől, hogy az ellenfelek gyorsan és agresszíven fognak visszajönni. Különösen, ahogy visszatérünk az európai szezonba. Hallottunk a Mercedes nagy fejlesztéseiről. Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari is elégedett a jelenlegi helyzetével. Szóval, tudod, teljes mértékben arra számítunk, hogy a dolgok gyorsan megérkeznek majd, amint visszatérünk Európába.”

Horner: Hamilton már nem férne be a Red Bullba

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek