Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
A Ferrarinak nincsenek kétségei Leclerc motivációját illetően
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

A Ferrarinak nincsenek kétségei Leclerc motivációját illetően

A Ferrari csapatfőnökének, Frédéric Vasseurnek nincsenek kétségei pilótái, és különösen Charles Leclerc motivációját illetően, miután a Ferrari gyengén kezdte az idei évet.

A bahreini megbízhatósági probléma és a melbourne-i rajtnál elkövetett hiba miatt Leclerc jócskán leszakadt fő riválisaitól a pilóták bajnokságában, és dzsiddában is csak a hetedik helyen végzett.
A monacói jelenlegi helyzete szöges ellentétben áll a tavalyi évvel, amikor a szezon első három futamán aratott két győzelemével Leclerc a bajnokság meghatározó éllovasásvá vált.

Az ötszörös nagydíjgyőztes motivációja azonban Vasseur szerint az idei kiábrándító pályafutása ellenére is töretlen.

“Egyáltalán nem kételkedem Charles motivációjában. Az biztos, hogy a szezonkezdet egyáltalán nem ideális. Volt a kiállása Bahreinben, majd a büntetés Dzsiddában, és ismét a kiesés Melbourneben. Egyáltalán nem ez volt a terv. De a motiváció még mindig megvan.”

“Tudjátok, hogy jó a kapcsolatom Charles-szal, és ez nem befolyásolja a hangulatot. Viszont amikor 30 másodperccel a verseny után ráugrik a média Charlesra, Carlosra vagy bármelyik másik versenyzőre, biztos, hogy nem lehetnek boldogok. Én nagyon frusztrált lennék, ha ők nyugodtak és boldogok lennének a helyzettel. A legfontosabb számomra, hogy mindenki motivált maradjon, egy irányba nyomuljanak, és támogassák a csapatot. Carlos ott volt [a múlt] héten a szimulátorban, Charles pedig [ezen] héten is ott lesz.”

Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office16

“A motiváció egyáltalán nem kérdéses. Az biztos, hogy az eredmények nem a vártaknak megfelelően alakultak. De ezt mindannyian tudjuk.”

A korábbi csapatfőnök, Mattia Binotto tavaly év végi távozása után a Ferrarinál kialakuló rossz morálról szóló pletykákról, valamint a csapat 2023-as gyenge eredményei által fenntartott pletykákról Vasseur ragaszkodott ahhoz, hogy a hangulat a maranellói gyárban pozitív.

“A hangulat a csapatnál hihetetlenül jó ahhoz képest, hogy milyen szintű eredményeink [voltak tavaly]. Azt hiszem, mindenki nagyon motivált, nagyon koncentrált. A versenyzők, nagyon támogatnak minket, és a hangulat a csapatban több mint jó.”

“Ha a kérdés a Johnnal [Elkannal, a Ferrari elnökével] vagy Benedettóval [Vignával, a vezérigazgatóval] való kapcsolatra vonatkozott, higgyék el, az is nagyon pozitív. Az biztos, hogy nincsenek olyan eredményeink, mint amilyeneket vártunk, de mindannyian együtt dolgozunk azon, hogy javítsunk a helyzeten.”

Vasseur: Összességében szép munkát végeztünk!

Forrás: F1i.com  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Daniil Kvyat: A Ferrari szerződést ajánlott, mégis visszatettek a Toro Rossoba

    […] A Ferrarinak nincsenek kétségei Leclerc motivációját illetően […]

A hozzászólások lezárva.