Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Steiner: A Forma-1 nem lehet túl drákói a formátumváltoztatások terén
Fotó: Simon Galloway / LAT Images / Haas F1 Team
Formula 1

Steiner: A Forma-1 nem lehet túl drákói a formátumváltoztatások terén

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner óva intette a Forma-1-et a túlságosan drákói formátumváltoztatásoktól a látványosság fokozása érdekében, miközben azt sugallta, hogy a gyakorlás jutalmazására is találhatna módot.

Az Forma-1 már régóta vizsgálja a formátum módosításait a szórakoztatás fokozása érdekében, különösen a szokásos nagydíj formátum három edzésének csökkentésével kapcsolatban, és ehelyett péntektől kezdve valamilyen “veszélyességi forma” bevezetésével. Ez az ötlet vezetett a sprintek bevezetéséhez vezetett. A FOM most további módosításokat vizsgál, hogy a pénteki napokat izgalmasabbá tegye.

Bár Steiner egyike azon sokaknak, akik támogatják a sprintfutamokhoz egy külön kvalifikáció bevezetését, amely a Parc Fermé körülmények között zajló, szombati edzés helyettesítésére szolgálna, óva intett a túlzó változtatásoktól, és nem tartja jó ötletnek az edzések pontokkal vagy egyéb előnyökkel való jutalmazását.

“Szerintem ez vagy verseny, vagy edzés. Nem lehet azt mondani, hogy ki nyeri az edzést, mert akkor versenyre kell váltani. Mert ha van valami a végén, akkor mindenki versenyezni fog érte, és akkor talán felhígítjuk a versenyeket és azt, hogy mit fognak csinálni.”

“Vigyáznunk kell, hogy most ne próbáljunk meg túlságosan drákóiak lenni, és aztán mindent megváltoztatni. Változtassunk apránként, mindig győződjünk meg róla, hogy kipróbálunk valamit, és ha nem működik, ne féljünk attól, hogy valami mást csináljunk, ne legyünk makacsok és ragaszkodjunk hozzá. Mindig is ez volt az én elképzelésem. Így jutottunk el odáig, hogy legyen ez a sprint hétvége, mert az elején sokan ellenezték. Most azt hiszem, mindenki nagyon örül, hogy megkaptuk.”

“Azt hiszem, egy normális versenyhétvégén egyelőre hagyhatjuk ezt úgy, ahogy van.”

A Mercedes versenyzője és a GPDA igazgatója, George Russell rámutatott, hogy mivel a tesztelés olyan korlátozott, mint amilyen, a csapatoknak szükségük van arra, hogy új elemeket tesztelhessenek az autón anélkül, hogy aggódnának, hogy bármiféle jutalom járna ezért.

“Szerintem [ennek] csak gyakorlásnak kellene lennie, hogy beállítsuk az autót, hogy teszteljünk dolgokat a jövőre nézve. Nyilvánvalóan egyáltalán nem tesztelünk. Szerintem egy edzés elég jó mindannyiunk számára, hogy elvégezzük a különböző dolgokat, amiket ki kell próbálnunk, és amelyek segítenek a fejlődésben.”

“Ez még mindig a sportág csúcsa, és nem akarod, hogy csak az év elején megalkotott autóddal maradj [lemaradva], és ne legyen lehetőséged új dolgokat kipróbálni. Néha pont ez a szépsége; van ez a 60 perces edzés, kipróbálhatsz új dolgokat, fejlődhetsz, tovább javulhatsz. Míg, ha egyenesen egy olyan edzésre mész, ami pontokat ér, vagy ahol van jutalom, akkor kevésbé valószínű, hogy új lehetőségeket fogsz kipróbálni.”

Damon Hill, a Liberty Media térnyeréséről: Néha türelmesnek kell lenni és várni

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Így néz ki az idei, 2023-as Azeri Nagydíj menetrendje

    […] Steiner: A Forma-1 nem lehet túl drákói a formátumváltoztatások terén […]

A hozzászólások lezárva.