Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Verstappent nem érdekli Schumacher és Hamilton rekordja
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Cotent Pool
Formula 1

Verstappent nem érdekli Schumacher és Hamilton rekordja

Max Verstappen elégedett a Forma-1-es karrierjével, és nem érdekli, Lewis Hamilton és Michael Schumacher hét világbajnoki címe.

A Red Bull pilótája az elmúlt két bajnoki címet megnyerte, a másodikat rekordot jelentő 15 győzelemmel a 2022-es szezonban, és az idei év első futamainak tanúsága szerint az idei évben is lehet esélye arra, hogy megismételje sikerét egy olyan autóval, amely a mezőny klasszisa.
Verstappen azonban a múltban nyíltan beszélt arról, hogy később nem szeretne a Forma-1-ben versenyezni, Christian Horner csapatfőnök pedig kifejtette, hogy nem várja el a hollandtól, hogy Fernando Alonso példáját követve 40 éves kora után is versenyezzen.

Első bajnoki sikere egy mega szerződéshosszabbítást hozott a Red Bull-lal, amely legalább a 2028-as szezon végéig garantálja a jövőjét a Forma-1-ben, de Verstappen úgy döntött, hogy nem tekint túl messzire. Mire jelenlegi szerződése lejár, már rengeteg rekordot megdönthet a saját jogán, de a 25 éves versenyző szándékosan nem ezt tűzte ki célul.

Arra a kérdésre, hogy motiválja-e őt a rekorddöntés, Verstappen a kérdésre így válaszolt.

“Nem. Nem érdekel, hogy hét vagy nyolc címet nyerjek. Ha megvan hozzá az autó, akkor nagyszerű. Viszont, még ha ez nem is [történik meg], akkor is boldog vagyok – már most is boldog vagyok, szóval rendben van!”

Verstappen többször beszélt már arról, hogy majd számba veszi Forma-1-es jövőjét, amikor 2028 végén lejár a szerződése, amikor elméletileg még mindig ereje teljében lesz. De a Forma-1-en túl is tele van ambíciókkal, mivel például az apjával, az ex-Forma-1-es Jos Verstappennel is szeretne belekóstolni az endurance versenyzés világába.
Verstappen tágabban látja a sportban töltött idejét, és bár megerősítette, hogy a szerződése lejártáig elkötelezte magát, egyelőre nem árulja el, hogy mit fog ezentúl csinálni.

“Nehéz megmondani, amikor még sosem volt szüneted, igaz? Mindig a rajtrácson leszek 2028 végéig. Még nagyon fiatal vagyok, de mindig is azt mondtam, hogy szeretnék másfajta versenyeken is részt venni, kicsit úgy, ahogy Fernando tette.”

“Emellett, ha már, mondjuk, sokat nyertél, vagy legalábbis az élen autózol, akkor is meg kell érnie, hogy visszatérj, mert ha aztán visszajössz, és nincs igazán esélyed a győzelemre, akkor valószínűleg még nehezebb motiválni magad nap mint nap, hogy beutazd a világot, és ne töltsd az idődet a családoddal, a barátaiddal, vagy más dolgokat csinálj” – zárta Verstappen.

Alonso: Számunkra minden nap öröm

Forrás: planetf1.com  

Releváns cikkek