Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Leclerc: A Red Bull egy másik ligában van
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc: A Red Bull egy másik ligában van

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc szerint a Red Bull egy másik ligában van, miután a pole pozíciót megszerző pilóta a harmadik helyre szorult vissza Sergio Pérez és Max Verstappen mögött az Azerbajdzsáni Nagydíjon.

A pénteki és a szombati kvalifikáció legjobbja, Leclerc tisztán indult, hogy a verseny rajtjánál kényelmesen feltartóztassa az első sorból érkező Verstappent az 1-es kanyarban. A Ferrari versenyzője azonban ezután sebezhetővé vált, amikor a harmadik kör harmadik elején aktiválódott a DRS, és az üldöző címvédő 0,4 másodperces hátrányt faragott, mielőtt az előzési segédletet kihasználva átment volna a célvonalon.

Miközben Pérez és Verstappen egymást szorongatták a győzelemért folytatott csatában, Leclerc a kockás zászlóhoz érve 21,217 másodperccel maradt le az élen álló duó mögött, bár 0,8 másodperccel megelőzte a negyedik helyen álló Fernando Alonsót.

A különbség miatt Leclerc kijelenthette, hogy a Red Bull továbbra is más ligában van, mint a Ferrari, ha versenytempóról van szó. A monacói pedig a szombati sprintfutamon is átadta a vezetést Péreznek.

“[A Red Bull] egy másik ligában van, ha a versenyzésről van szó. Az 51 körön keresztül ez egyszerűen nem volt lehetséges. Sokkal több tempójuk van, mint nekünk versenytempóban.”

“Azt hiszem, találtak valamit, amit mi még nem. Jelenleg erre koncentrálunk, mindenki teljes erőbedobással dolgozik, hogy megpróbáljuk megérteni, mit tehetünk a futamokon, különösen azért, hogy egyszerűen nagyobb teljesítményt érjünk el.”

Leclerc azonban némi vigaszt kapott a Ferrari által Ausztráliában végrehajtott beállítási finomításokból, amelyek több tempót szabadítottak fel, és amelyek segítették, hogy ismét versenyképessé válljon.

Arra a kérdésre, hogy úgy érzi-e, hogy a Red Bull-lal szembeni lemaradás egyáltalán csökkent, így felelt.

“Őszintén szólva, egy kicsit jobb az érzés. Viszont, amikor látod a különbséget, valószínűleg nem nyomod 100%-osan. Nem igazán tudjuk, hogy mennyire csökkent a különbség. Az érzés egy kicsit jobb. De ismétlem, az Aston Martin is nagyon gyors volt ma. Szóval még mindig rengeteg munkánk van.”

Miután az Aston Martin Alonsót sakkban tartotta, hogy véget vessen a kétszeres bajnok dobogós helyezéseinek, Leclerc hozzátette, hogy oda tette magát a spanyol.

“Nyomta. Tudtam, hogy mik a szándékai az elején, mert mindig ezt csinálja, a stint elején próbálja tartani a gumikat, a végén pedig nyomni. Szóval én is megpróbáltam ugyanezt tenni. A végén közel volt, de ma nem volt ez elég Fernando számára.”

A Sprint után a Nagydíjat is behúzta Pérez – Azeri Nagydíj összefoglaló

Forrás: motorsport.com Global  

Releváns cikkek

3 Megjegyzések

  1. Leclerc: Nem váltok feleslegesen csapatot

    […] Leclerc: A Red Bull egy másik ligában van […]

  2. Újabb Pérez siker, a mexikói indulhat az első helyről

    […] Leclerc: A Red Bull egy másik ligában van […]

A hozzászólások lezárva.