Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Abszolút zűrzavar: Esteban Ocon emberekkel teli bokszutcába hajtott
Fotó: Alpine
Formula 1

Abszolút zűrzavar: Esteban Ocon emberekkel teli bokszutcába hajtott

Ijesztő jelenetek játszódtak le az Azerbajdzsáni Nagydíj utolsó körében, amikor Esteban Ocon éppen kihajtott a bokszutcába, azonban egy tömeg ember várta őt.

A Bakui futam kevés izgalmat szolgáltatott, de sajnos a Forma-1 számára savanyú és nagyon veszélyes véget ért.
Ocon volt az utolsó pilóta, akinek még nem volt bokszkiállása, és egy nagyon későn érkező biztonsági autós fázisra várt, miközben az első tízben haladt, ami visszahozta volna őt a versenybe.
Ez azonban nem érkezett meg, ami azt jelentette számára, hogy az Alpine az utolsó körben hívta ki Ocont a bokszba, hogy eleget tegyen annak a szabálynak, hogy minden versenyzőnek legalább egy kiállást kell végrehajtania a nagydíj alatt.

A fotósok és a paddock személyzete azonban már elkezdett gyülekezni a bokszutca elején a dobogós ünneplésre, miközben Ocon már úton volt befelé.
A francia pilóta, aki látszólag nem volt tisztában a helyzettel, sikerült a fékre lépnie, miközben ezek az emberek elfutottak előle, Ocon pedig folytatta útját az Alpine garázsa felé.

People in pitlane as Ocon comes in for pitstop | Baku 2023

No Description

JesBe on Twitter: “Wie dumm kann man sein?! #AzerbaijanGP pic.twitter.com/RzmzFKzXZx / Twitter”

Wie dumm kann man sein?! #AzerbaijanGP pic.twitter.com/RzmzFKzXZx

Ocon megijedt a bokszutcában történtek miatt

Esteban Ocon úgy érzi, hogy a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj bokszutcájában történt kis híján balesete súlyos incidens lehetett volna, mivel épphogy elkerülte, hogy egy nagy embercsoportnak ütközzön.

A boxutcában biztonságosan megállt, és a 15. helyen ért célba, de a verseny után elismerte, hogy megijedt, amikor meglátta az embereket, akik elállták az útját a bokszba érkezéskor.

“Ez olyasmi, amit nem szeretnénk látni. Nem értem, miért kezdték el előkészíteni a dobogót egy körrel a vége előtt, [amikor] mi még versenyben voltunk” – magyarázta Ocon.

“300 km/h-val érkeztem, és az utolsó pillanatban fékeztem, áthaladtam a célvonalon, fékeznem kellett és kikerülni az embereket. Ez egy nagyon-nagyon komoly incidens lehetett volna, és ez olyasmi, amit nem szeretnénk látni. Ez őrültség, és ez olyasmi, amit meg fogok beszélni [az FIA-val].

Az Alpine számára ez egy gyenge hétvége volt. Csapattársa Pierre Gasly csak a 14. helyen végzett a csapat számára értelmetlen bakui látogatáson.

Az FIA megerősítette, hogy az esetet vizsgálják

A közlemény szerint az FIA felügyelői nekiláttak a csakugyan zűrös helyzetnek.

“Az FIA-nak a boxbejáratnál lévő Parc Fermé területért felelős képviselői kötelesek jelentést tenni a felügyelőknek az alábbi incidenssel kapcsolatban: A 2023-as Azerbajdzsáni Nagydíj utolsó körében a személyzet elzárta a gyorsítósávot a bokszutcában, miközben a bokszutca nyitva volt.”

A Sprint után a Nagydíjat is behúzta Pérez – Azeri Nagydíj összefoglaló

Forrás: autosport.com FIA.com  

 

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Perez szerencsésnek érzi magát, hogy az autója nem sérült meg a bakui falnak ütközés után

    […] Abszolút zűrzavar: Esteban Ocon emberekkel teli bokszutcába hajtott […]

A hozzászólások lezárva.