Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Verstappen: “George hercegnő” ellen miért ne védekezhetnék?
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen: “George hercegnő” ellen miért ne védekezhetnék?

Max Verstappen reagált George Russell megjegyzéseire, és közben “George hercegnőnek” nevezte a Mercedes pilótáját.

A két versenyző között szombat délután a sprintfutamot követően indult meg a szócsatározás, amikor a sértődött Verstappen szembeszállt Russellel a Parc Fermé-ben, miután a két autó, a nyitókörben érintkezett egymással.
Russell azzal védte a vezetését, hogy hideg gumik voltak rajta, Verstappen azonban kinevette a magyarázatot, és miután Russell azt mondta, “igen, nos, mit akarsz, mit tegyek?”, a feldühödött Verstappen kiabált vele, “akkor legközelebb is ugyanerre számíts, seggfej!”.

Russell később a saját szemszögéből magyarázta el az esetet a médiának.

“A belső íven voltam, és azt hiszem, versenyzőként tisztában vagy a kockázatokkal, amikor kívül vagy. Azért vagyok itt, hogy harcoljak, azért vagyok itt, hogy nyerjek, és nem fogom visszafogni magam csak azért, mert ő vezeti a bajnokságot!”

“Eléggé meglepett, hogy még mindig megpróbálta kívül tartani. Ez egy utcai pálya, neki sokkal több vesztenivalója van, mint nekem. Elég tapasztalata van ahhoz, hogy tudja, hogy ha kívülről próbálsz megelőzni valakit, akkor fennáll a veszélye, hogy a belülről érkező srác beléd szalad, és nem hiszem, hogy bármi is másképp alakult volna, ha felcserélődnek a pozíciók. Egyik érintkezés sem volt szándékos.”

A szombat esti sprint után a médiának nyilatkozva Verstappen arra utalt, hogy azért lett ennyire dühös Russellre, mert a brit pilóta nem törődött a kontaktussal.

“Abban a pillanatban természetesen így gondoltam [hogy ő egy seggfej]. Ha most azt mondja, hogy ‘a lyuk (sérülés) okozása nem volt szándékomban’, az már mond valamit” – folytatta Verstappen.

Ehelyett azonban azzal, hogy Russell azt mondta Verstappennek, hogy nézze meg a fedélzeti felvételeket, a holland pilóta dühös lett.

“De a reakciója… ‘nézd meg a fedélzeti felvételeket’ és ‘hideg gumik’? Igen, mindannyiunknak vannak hideg abroncsai. Ez egy kicsit faragatlan.”

Miután Russell elárulta, meglepődött azon, hogy Verstappen mennyire védekezni volt hajlandó ellene egy olyan napon, amikor a holland pilótának sokkal több vesztenivalója volt, mint neki. A regnáló világbajnok megkérdőjelezte, miért nem kellett volna ezt tennie.

“Nem szabad [védekeznem], mert Geroge hercegnő ott van? Ez végső soron az ő problémája!” – vágott vissza Verstappen.

A két autó teljesítménykülönbségét tekintve Verstappen arra is rámutatott, hogy Russell támadására nem volt szükség.

“Nagyon gyorsan el lehet rontani. Nincs esély arra, hogy három körön belül újra megelőzöm, szóval igen, nincs sok értelme. Mindenkinek megvan a saját véleménye és látásmódja a történetben, de szerintem én csak helyet adtam neki, aztán csak normálisan kell bevennie azt a kanyart. Ha néha érintkezel a kerekekkel, az megtörténhet. Nem ideális, de ha valaki másba hajtasz bele, akkor az egy kicsit több, mintha csak a kerekekkel együtt lenne.”

“Fogalmam sincs, hogy akkor mit kellene tennem, de ő [Russell] ha azt fogja várni, hogy csak fékezzek, és azt mondjam, ‘kérlek, menj el mellettem!’, ez biztosan nem fog megtörténni!”

Verstappen a vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíjat a második rajthelyről kezdi meg, bajnoki előnye pedig 15-ről 13 pontra csökkent, miután csapattársa, Sergio Pérez megnyerte a bakui sprintet.

Pérez idén is villantott Bakuban, ő az Azeri Sprint győztese

Forrás: planetf1.com  

Releváns cikkek