Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Leclerc: A Ferrari új fejlesztésének jó irányba kell haladnia
Formula 1

Leclerc: A Ferrari új fejlesztésének jó irányba kell haladnia

Charles Leclerc szerint a Ferrari első jelentős fejlesztésének a jó irányba kell haladnia, hogy az olasz csapat teljesítménybeli lemaradása a Red Bullhoz képest csökkenjen.

A Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur a múlt hétvégi bakui verseny után elmondta, hogy csapata a 2023-as fejlesztési terv valódi kezdetét a hétvégi miami futamon kívánja bemutatni, és az SF-23-as csomag további, szezon eleji finomításai a következő néhány futamon várhatóak. Ez azután következne be, hogy a Ferrari a szezon első három futamán csak pályaspecifikus finomításokat, valamint kisebb első szárny- és padlólemez frissítéseket hajtott végre Dzsiddára.

A Ferrari azt remélte, hogy a 2022-es holtszezonban felzárkózhat a Red Bullhoz azáltal, hogy az autó koncepcióját úgy módosította, hogy az egyenes vonalvezetést előnyben részesítse a kanyarsebességgel szemben, de ehelyett a különbség nőtt. Elődjéhez, az F1-75-höz hasonlóan az SF-23 is képes egy körön át versenyezni a Red Bull-lal – legutóbb Leclerc mindkét kvalifikáción az élen végzett -, de a versenytávokon nem tud versenyezni a gumik tönkretétele nélkül.

A hétvégi miami futamot megelőző sajtótájékoztatón megjelent Leclercet arra kérték, mondja el gondolatait arról, hogy a Ferrari tervezett frissítése hogyan változtathatja meg ezt a helyzetet a Scuderiánál.

“Jó irányba kellene haladnia. Nem hiszem, hogy elég lesz ahhoz, hogy harcoljunk velük, de biztos vagyok benne, hogy a jó irányba fog haladni.”

Leclerc a bakui sprintversenyen a második helyen végzett a győztes Sergio Pérez mögött, majd a főfutamon mindkét Red Bull mögött ért célba – mindegyik versenyen könnyedén megelőzték, köszönhetően riválisai egyenesekben való jártasságának és hatékony DRS használatnak.
Viszont ezek az eredmények voltak Leclerc szezonjának eddigi legjobbjai a 2023-as szerencsétlen kezdését követően, ahol incidensek vagy büntetések mindhárom nyitóversenyen azt jelentették, hogy a legrosszabb szezonkezdetét regisztrálta debütáló éve, a Sauber 2018-as debütálása óta.

“Az első három futam után nagyon rossz volt. Nyilvánvalóan nagyon pechesek voltunk Bahreinben, hogy harmadikak lettünk, és volt az a technikai probléma, már a második futamra büntetést kaptunk, majd a kiállás a Lance [Stroll] miatt történt incidenssel Ausztráliában.

“Szóval rosszabb már nem is lehetne. Azerbajdzsánban viszont nagyon jól ment. Megszereztük az első pole-t, ami nagyszerű. Azt hiszem, ez megerősíti, hogy milyen erős az autónk – különösen a kvalifikáción. Viszont aztán a versenyen egy kicsit megerősíti a gyengeségeinket, hogy még dolgoznunk kell a versenytempónkon, mivel a Red Bull egyelőre túl erős.”

Leclerc: Nem váltok feleslegesen csapatot

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Coulthard: Leclerc elfogadhatatlan hibákat követ el

    […] Leclerc: A Ferrari új fejlesztésének jó irányba kell haladnia […]

A hozzászólások lezárva.