Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Újabb Pérez siker, a mexikói indulhat az első helyről
Formula 1

Újabb Pérez siker, a mexikói indulhat az első helyről

A szerencse ezen a hétvégén is rámosolygott Sergio Pérezre, egy extrém izgalmas időmérő után, most övé a pole Miamiban!

A pénteki és a szombat délutáni nyilatkozatok után nem sok jóra számíthattunk, mégis egy izgalmas időmérőt tudhatunk magunk mögött. A pilóták az újraaszfaltozott pálya tapadását kritizálták. Elsősorban a porral volt a gond és a betétfutamok (F2, F3) nélkül nem nagy tisztul a pálya. Nem voltak alaptalanok a kifogások, a szabadedzéseken többen is falnak mentek, miután valamelyik kanyarban elvesztették a tapadást.

A Q1-ben Nico Hülkenberg kezdte a hibázok sorát. A 16. kanyarból való kigyorsítás közben kipörögtek a hátsó kerekei, és centiken múlott, hogy a falnak menjen az autó hátulja. Szerencsére a német pilótában helyén van a sok F1-es tapasztalat, így el tudta kerülni a balesetet. Később a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton aludt el a kormány mögött. A brit épp kivezető körön volt, amikor a hátsó egyenesben utolérte Kevin Magnussent. Ahelyett, hogy kikerülte volna a dánt, majdnem felöklelte őt a Mercedesével. Hamilton jobbra húzta a kormány, ezzel kicsit neki is ment a falnak, de legalább nem tett kárt a Haasban.

Lewis Hamilton, Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas

 

Az első szakasz hajrájában azonban már látszott az a tényező, ami az egész időmérőt izgalmassá tette: tisztult a pálya, ezáltal gyorsultak a köridők. Minden percben változott, hogy éppen melyik 5 versenyző áll kiesésre. Végül a két McLaren, Yuki Tsunoda, Lance Stroll és Logan Sargeant esett ki a Q1-ben.

A második harmadban meglepő csavar volt Alonso megtáltosodása. Míg a Q1-ben 12-dik lett, addig a Q2-ben már a 3-4. helyen mozgott. Valószínűleg az Aston Martin kímélte a gumikat – elképzelhető, hogy Stroll is ezt a taktikát vitte túlzásba és emiatt lett csak 18. A Q2 végén Alex Albon, Nico Hülkenberg, Lewis Hamilton, Zhou Guanyu és Nyck de Vries esett ki.

A végső szakaszban már az általában hibáktól mentes Verstappen is meg-meg csúszott néhány helyen. Alig másfél perccel a Q3 vége előtt Charles Leclerc is hibázott, viszont ő a falban kötött ki, ezért nem is folytatódott az időmérő. Így nyerte meg Sergio Pérez a Miami Nagydíj időmérőjét. Mellőle indulhat Fernando Alonso, aki 2005 óta nem indult top 5-ből Amerikában, mögülük indul Carlos Sainz és Kevin Magnussen a Haassal. Max Verstappen a hibája miatt új kört kezdett, amit nem tudott befejezni a baleset miatt, így a versenyen csak a 9. helyről indul. Leclerc, aki a korai befejezést okozta, a 7. helyről indulhat vasárnap.

Sergio Pérez, Red Bull
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Leclerc: A Red Bull egy másik ligában van

Releváns cikkek