Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Ricciardo Silverstone-ban tesztelheti a 2023-as Red Bullt
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Ricciardo Silverstone-ban tesztelheti a 2023-as Red Bullt

Daniel Ricciardo a júliusi Brit Nagydíj utáni napokban tesztelheti majd a Red Bull 2023-as domináns autóját.

Miután a 33 éves ausztrál tavaly év végén elvesztette McLaren-ülését, elfogadta az energiaital-tulajdonban lévő korábbi csapata ajánlatát, hogy tartalék- és nagyköveti pilóta legyen.
A Telegraph most arról számol be, hogy a Red Bull 2023-as autójában való bemutatkozására a Brit Nagydíj utáni tesztelésen, Silverstone-ban kerül sor.

“Remélem, hogy ez végül egy olyan autó lesz, ami visszaadja az önbizalmamat. A jelek a szimulátorban jók” – erősítette meg Ricciardo.

“Azt akarom, hogy ez a teszt jelentsen valamit. Teszteltem 2013 közepén, ami végül a 2014-es ülésemet határozta meg a csapatnál. Tíz évvel később valahogy megint ugyanebben a helyzetben vagyok.”

Max Verstappen jelenlegi csapattársának, Sergio Péreznek – aki Ricciardóhoz hasonlóan szintén 33 éves – azonban már van egy 2024-re szóló szerződése, és csak néhány ponttal van lemaradva a versenyzői tabellán a hollandhoz képest.

Arra a kérdésre, hogy Pérez valóban megnyerheti-e idén a bajnokságot, Ricciardo így válaszolt.

“Nehéz megmondani. Érdekes lesz. Ami engem illet, nyitott szemmel kell járnom. Valószínűleg a szezon közepén elkezdem megnézni, milyen más csapatok állnak rendelkezésre. Az ide való visszatérés emlékeztetett arra, hogy a Red Bull mekkora szerepet játszott a karrieremben, és hogy mennyire szeretném, ha bezárulna a kör. Nem fogok hazudni. Elképzeltem-e, hogy újra velük nyerjek? Ku**ára igen. Abszolút.”

Ricciardo azonban elhallgatta, hogy a silverstone-i teszten az a célja, hogy megmutassa a Red Bullnak, hogy valóban gyorsabb, mint Pérez.

“Ez inkább rólam szól. Elég régóta csinálom már ezt. Tudom, hogy ha jól teljesítek, az nem marad észrevétlen. Lehet, hogy a nap végén nem a köridő lesz a lényeg. Lehet, hogy az lesz, hogy ‘Ó, basszus, a 2. kör végére már nyélgázon nyomta’. A teszt végére azt szeretném, ha azt mondanák: ‘Ó, basszus, ez a srác még mindig rendben van. Nem csak cirkál. Ő nem egy tesztpilóta’.”

Pérez nem tudta megvédeni a helyét, Verstappen a kilencedik helyről nyert – Összefoglaló

Forrás: grandprix.com  

Releváns cikkek