Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Briatore elmagyarázta, miért bátorította Alonsót az Astonhoz való csatlakozásra
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Briatore elmagyarázta, miért bátorította Alonsót az Astonhoz való csatlakozásra

Fernando Alonso menedzsere és korábbi F1-es csapatfőnöke, Flavio Briatore arról beszélt, miért tanácsolta versenyzőjének, hogy váljon el korábbi csapatától, az Alpine-tól, és csatlakozzon az Aston Martinhoz 2023-ra.

Alonso a múlt héten beszélt arról, hogy Briatore már a tavalyi szezonban, a hagyományos nyári szünet előtt, a szerződési tárgyalások idején is támogatta a váltást. Akkoriban úgy vélték, hogy Alonso meghosszabbítja meglévő szerződését az Alpine-nál – csakhogy szenzációsan bejelentette, hogy helyette az Aston Martinhoz szerződik.

Alonso elmondása szerint azért, mert úgy tűnt, hogy az Alpine-nal folytatott tárgyalások tovább tartanak a kelleténél, és a francia alakulat nem akart egy évnél hosszabb szerződést kötni. Ezzel szemben az Aston Martinnal folytatott tárgyalások mindössze napokig tartottak, és Alonso egy többéves szerződés kapott, amelyben a Lawrence Stroll csapatánál való versenyzést, és magát Strollt említette, mint a vonzalom egyik fő tényezőjét.

Briatore volt az, aki kiszúrta a lehetőséget, és bátorította Alonsót az ugrásra, ahogy azt a héten az Il Riformista című olasz lapnak nyilatkozta.

“Ő a világbajnokság igazi meglepetése” – mondta Briatore.

Alonso jelenleg a harmadik helyen áll a pilóták tabelláján, miután a 2023-as év első öt futamán négy dobogós helyet szerzett. Ez figyelemre méltó fordulat, nem csak Alonso, hanem az Aston Martin egészét tekintve is, amely a tavalyi konstruktőri bajnokságban csak a hetedik helyen végzett. Idén jelenleg a második helyen áll a domináns Red Bull mögött.

“Az Aston Martin [egy olyan csapat], amely tavalyig nem volt versenyképes. Aztán megrohamozták a Red Bull és a Mercedes másodszámú [személyzetét], és nagy összegeket fektetnek be a technológiába és a gyárba. Ezen okok miatt erőltettem Fernandót, hogy csatlakozzon az Aston Martinhoz, akikkel most öt Nagydíj után a második [a bajnokságban].”

Az eddigi sikerek ellenére Briatore tisztában van azzal, hogy a bajnoki cím már most is elérhetetlen, és még a 2023-as győzelemhez is igazi szerencse kell – vagy alternatívaként egy kis balszerencse a bikások számára.

“Ha nem történik semmi váratlan, akkor a világbajnokság már [eldőlt]. De néhány pálya, mint Monte Carlo, mindig [eredményezhet] egy nagy meglepetést. Az Aston jól teljesített a legutóbbi fordulóban Miamiban, bár az nem éppen egy olyan pálya volt, amely jól fekszik az autónak” – mutatott rá.

Eközben Alonso korábbi csapata, az Alpine némi zűrzavarban van, miután öt futamon két kieséssel a hatodik helyre estek vissza a tabellán, és vezérigazgatójuk, Laurent Rossi “amatőrnek” nevezte a csapatot Bakuban.

Kvíz: Mennyire ismered a Forma-1 versenypályáit?

Forrás: F1i.com  

Releváns cikkek

2 Megjegyzések

  1. Magnussen: A Haasnak arra kell törekednie, hogy olyan nagy lépést tegyen, mint az Aston Martin

    […] Briatore elmagyarázta, miért bátorította Alonsót az Astonhoz való csatlakozásra […]

  2. Jordan: Alonso valószínűleg megbánta, hogy a pénzt hajszolta az F1-ben

    […] Briatore elmagyarázta, miért bátorította Alonsót az Astonhoz való csatlakozásra […]

A hozzászólások lezárva.