Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
A Ferrari 1 millió eurót adományoz az Emilia-Romagnai árvízi mentés munkálataira
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

A Ferrari 1 millió eurót adományoz az Emilia-Romagnai árvízi mentés munkálataira

A Ferrari 1 millió eurót adományozott az árvízi mentéshez.

A májusi intenzív esőzések következtében a folyók átszakították a partokat, és áradásokat okoztak a régióban – így Imolában is, ahol a hétvégén nagydíjat rendeztek volna, mielőtt az eseményt az áradások miatt törölték volna.

A Ferrari a közösségi médiában közzétett bejegyzésében bejelentette, hogy 1 000 000 eurót f337 330 000 Ft] adományoz a helyi erőfeszítésekre, hogy segítse a közösséget és a katasztrófavédőket.

“A Ferrari támogatja az árvíz sújtotta közösséget, és egymillió eurót adományoz Emilia-Romagna régió Területbiztonsági és Polgári Védelmi Ügynökségének, csatlakozva a regionális adománygyűjtő kampányhoz” – írta a csapat.

“Nehéz időkben a Ferrari mindig is a közösség mellett állt. Konkrét és azonnali választ akartunk adni Emilia-Romagna lakosságának legsürgetőbb szükségleteire, amelyet egy súlyos környezeti katasztrófa próbára tett. A helyi hatóságok koordinálásával, akiknek szívből köszönjük fáradhatatlan munkájukat, ez a segély vigaszt nyújt, és kézzelfogható jele az egész Ferrari család szolidaritásának” – mondta Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója.

Emellett az AlphaTauri is kiadott egy közleményt, mely során a rászorulóknak való adománygyűjtést szerették volna nagyobb figyelem központjába helyezeni.

A csapat ifjú veryenyzője, Yuki Tsunoda is részt vett, a munkálatokban, hiszen az olasz várost, ahol a japán lakik, szintén elárasztotta a víz.

Domenicali: Jó döntés volt eltörölni a nagydíjat

Forrás: Ferrari.com  

Releváns cikkek