Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Domenicali: A versenyzőknek nem szabad elfelejteniük, hogy ők egy nagyobb kép részei
Fotó: Clive Mason / Formula 1 / Getty Images
Formula 1

Domenicali: A versenyzőknek nem szabad elfelejteniük, hogy ők egy nagyobb kép részei

A Forma-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali reagált a versenyzők által a sorozatban az elmúlt szezonokban bevezetett változtatásokkal kapcsolatban megfogalmazott kritikákra.

A sorozat továbbra is kísérletezik a sprintfutamokkal, annak ellenére, hogy a pilóták panaszkodtak rá, mint Max Verstappen. A formátum átdolgozott, önálló változatának első futama után Bakuban Verstappen azt mondta, az F1-nek “egyszerűen el kellene törölnie az egészet”.
Az F1 tulajdonos Liberty Media legutóbbi újítását, a Miamiban használt, versenyek előtti versenyzői bemutatót is több pilóta bírálta. Domenicali azonban azt mondta, hogy a változtatásokat az F1 általános üzleti haszna érdekében hajtják végre, és ebből a versenyzők is profitálnak majd.

“Nem akarok olyan társadalmat, amelyben az emberek nem mondhatják el, amit akarnak. De a versenyzőknek néha nem szabad elfelejteniük, hogy ők egy nagyobb kép részei. Nem kell önzőnek lennünk.”

“Ők ennek a sportnak és ennek az üzletnek a részei, és ez azért növekszik, mert nagyobb léptékben gondolkodunk. Néha nem könnyű kilépni a komfortzónánkból, de nem lehetünk lusták vagy önelégültek.”

Az F1 folytatja a 2021-ben bevezetett sprintfutam-formátum felülvizsgálatát.

“A sprint hétvégi formátum néhány konkrétumát a szezon végén felülvizsgálhatjuk, miután kipróbáltuk a tervezett hat alkalommal. Nem lesz minden hétvégén sprintfutamunk sem. Viszont új közönségünk van, és minden egyes ülésen értéket kell nyújtanunk, nem pedig hagynunk, hogy mindenki körözzön körbe-körbe, kizárólag a mérnökök és a versenyzők érdekében.”

Domenicali azt mondta, nem aggódik amiatt, hogy Verstappen esetleg elhagyja a Forma-1-et. A Red Bull pilótájának 2028-ig van szerződése a csapattal.

“Azt mondta [Verstappen], hogy szereti a sportot és azt, amit csinál. Ő világbajnok, és a harmadik címéért küzd. Ő egy autóba született. Azt hiszem, hogy valószínűleg tovább marad, mint én. Ez nem probléma.”

Az F1 először készít közvetítést a Monacói Nagydíjról

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek