Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
A Mercedes folytatja az angliai gyárának felújítását
Formula 1

A Mercedes folytatja az angliai gyárának felújítását

A Mercedes bemutatta a Brackleyben található F1-es gyár felújítási terveit.

A Mercedes 2010-ben költözött a Brackleybe, amikor a Brawn GP megszerzése után visszatértek az F1-be. A gyár korábban a Honda és a British American Racing csapat központja is volt.

Mercedes gyár koncepció
Forrás: Mercedes

A felújítás 2017-ben kezdődött, és azóta több, mint 30 fejlesztést eszközöltek az épületen. A csapat most egy kibővített „Szilícium-völgy stílusú” parkosított kampuszon dolgozik, amiben modern épületek, éttermek és edzőtermek is kapnak helyet. A cél, hogy 100%-ban megújuló forrásból nyerjék az energiát a gyár ellátásához. A parkoló fölé – ahol 70 db elektromos autó töltőpont lesz – napelemparkot telepítenek. A Mercedes korszerűsített létesítményeinek felhasználása is hatékonyabb lesz, a csapat célja az egy főre jutó napi vízfogyasztás 50%-os csökkentése és az irodai hulladék több, mint 60%-ának újrahasznosítása.

“Campusunkat eredetileg 350 fő befogadására építették.” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. “Most 1250-nél tartunk.”

A beruházás összesen 30 millió fontot fog felemészteni, azzal együtt, hogy a terület tulajdonjogát is megvásárolták 2022-ben.

“Az elmúlt 5 évben rohamtempóban épült a kampusz. Most azt tervezzük, hogy több épülettel bővítjük. Lesznek pihenőzónák, éttermek, edzőterem és marketing épület is.”

A campus fejlesztése magába foglalja egy új Egészségügyi és Wellness Központ létrehozását, a Marketing épületet a telek bejáratánál, valamint egy vadonatúj parkolóépületet, aminek egy részét a Brackley Town Football Clubbal fogják megosztani.

hir

Forrás: mercedes  

Releváns cikkek

1 megjegyzés

  1. Nem könnyű Hamiltonnak, hogy csak a 5. helyről indulhat

    […] A Mercedes folytatja az angliai gyárának felújítását […]

A hozzászólások lezárva.